Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

16 aplicații Facebook au fost prinse distribuind în secret datele utilizatorilor. 9 au recunoscut că trimiteau date către terți

Publicat

facebook utilizatori

O echipă de cadre academice au prezentat săptămâna aceasta o metodă prin se poate identifica dacă dezvoltatorii de aplicații Facebook distribuie datele utilizatorilor către diferiți terți, potrivit siteului Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

Echipa a testat 1024 de aplicații Facebook și a reușit să identifice un număr de 16 aplicații ce au distribuit adresele de mail ale utilizatorilor către diferiți terți, aceștia primind diferite email-uri de la expeditori necunoscuți.

Din cele 16 aplicații, doar dezvoltatorii a 9 dintre ele au recunoscut faptul că distribuiau datele utilizatorilor, de obicei cu un site afiliat neoficial sau cu parteneri de business.

Dezvoltatorii celorlate 7 aplicații nu au confirmat distribuirea datelor către terți, iar echipei de cercetare i-a fost greu să determine dacă datele au fost distribuite intenționat sau din cauza unor incindete de securitate.

Sursă: Cert.ro, zdnet.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax