Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

16 aprilie: Ziua Mondială a Vocii. În România, a fost marcată pentru prima dată în Ardeal

Publicat

ziua mondiala a vocii

16 aprilie: Ziua Mondială a Vocii este sărbătorită în fiecare an la această dată, pentru a evidenția importanța vocii umane în comunicare, în exprimarea emoțiilor și în conexiunea umană.

Această zi își propune să aducă conștientizare asupra sănătății vocale, precum și asupra problemelor și tulburărilor legate de voce.

Ziua Mondială a Vocii este o oportunitate de a sublinia importanța menținerii sănătății vocale și de a promova îngrijirea și protejarea vocii în rândul tuturor categoriilor de persoane, de la profesioniști care folosesc vocea în munca lor (cum ar fi vorbitorii publici, cântăreți, actori etc.), până la publicul larg.

În această zi pot fi organizate diverse evenimente și activități, inclusiv sesiuni de informare despre sănătatea vocii, consulturi gratuite cu specialiști în tulburările vocale, concerte sau recitaluri pentru a celebra frumusețea și puterea vocii umane, și multe altele.

Scopul principal al Zilei Mondiale a Vocii este de a educa și de a sensibiliza oamenii cu privire la importanța vocii în viața lor și de a promova îngrijirea și protecția sănătății vocale pentru o viață sănătoasă și activă.

Ziua Mondială a Vocii: cum a început

Celebrarea a început în 1999, în Brazilia, sub forma Zilei naţionale a vocii, fiind rezultatul iniţiativei venite din partea unor specialişti în otorinolaringologie, patologie vorbire-limbaj şi a unor profesori de canto.

Iniţiativa a fost urmată şi de alte ţări, precum Argentina şi Portugalia, această aniversare devenind Ziua internaţională a vocii.

În Statele Unite, Academia Americană de Otorinolaringologie, Chirurgia capului şi gâtului a recunoscut oficial această zi în 2002, când a devenit Ziua mondială a vocii – „World Voice Day”, notează Agerpres.

De atunci, s-au creat grupuri de lucru în 50 de ţări, care organizează evenimente în luna aprilie, de la reprezentaţii artistice până la conferinţe despre sănătate.

Deşi evenimentele se împart pe o perioadă mai largă de timp, 16 aprilie este ziua tradiţională şi larg acceptată la nivel global drept Ziua mondială a vocii.

În România, Ziua mondială a vocii a fost marcată pentru prima oară la Cluj, în 2013, ulterior, din 2014, fiind sărbătorită la Bucureşti.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax