Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

16 decembrie: Tombola Crucii Roșii pentru elevii din Alba, ediţia 2013. Vezi condiţiile de participare şi premiile oferite


Publicat

Crucea Roșie Română Filiala Alba organizează în 16 decembrie Tombola Crucii Roșii. Până atunci, sunt invitați să participe toți elevii de școli generale și licee din județul Alba, care pot câştiga premii dacă achiziționează cel puțin un orar școlar, publicat de Crucea Roșie.

Elevii participanţi vor avea ocazia să câştige un laptop, două aparate foto, un sistem de boxe Logitech, o geantă EOS pentru aparate foto Canon, 50 mini truse de prim ajutor, 100 pungi cu rechizite şcolare, 100 sepci.

Fiecare elev are posibilitatea de a deveni un susținător al campaniilor umanitare ale Crucii Roșii, prin cumpărarea unui orar școlar la prețul de 3 lei.

Extragerea va avea loc în data de 16 decembrie, la sediul Crucii Roșii Filiala Alba, în prezenta presei și a unei comisii.

De 137 de ani Crucea Roşie Română acţionează în favoarea persoanelor vulnerabile, ghidându-se după valori umanitare cum sunt neutralitatea, protejarea demnităţii umane şi a respectului pentru diversitate. Principiile care stau la baza activităţilor derulate depăşesc graniţe de orice natură, transmit reprezentanţii Crucii Roşii.

„Suntem convinşi că tinerii sunt cei care pot aduce schimbări pozitive într-o lume aflată în permanenţă mişcare. Sanitarii Pricepuţi este singurul concurs de sănătate şi prim ajutor care se desfăşoară neîntrerupt în şcolile din România de peste 50 de ani. Îndemnul regăsit pe orarul şcolar tipărit anul acesta de Crucea Roşie – Înscrie-te la concursul Sanitarii Pricepuţi şi fii un erou în şcoala pe care o reprezinţi! – este în esenţă un apel către toţi elevii cu spirit de iniţiativă şi dorinţă de afirmare, de a constitui un sprijin de nădejde pentru cei din jur. În colectivitatea şcolară au loc mereu accidentări, iar acordarea primului ajutor în mod corect şi prompt este o necesitate. Echipajele de Sanitari Pricepuţi au acces la informaţii de ultimă oră în domeniul primului ajutor şi participă la activităţi practice sub îndrumarea cadrelor medicale şi a profesorilor de biologie din cadrul unităţilor şcolare, putând fi astfel apţi pentru a interveni şi acorda primul ajutor corect”, au precizat organizatorii.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. secelean viorel

  joi, 19.12.2013 at 16:50

  cine a castigat crucea rosie

 2. stan ioana

  vineri, 20.12.2013 at 10:24

  de ce nu mai dau rezultatele? trebuiau sa le de-ie astazi!

 3. stan ioana

  vineri, 20.12.2013 at 10:27

  cand o sa de e rezultatele?

 4. Adrian

  sâmbătă, 21.12.2013 at 12:07

  N-a bagati odata rezultatele?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Victor Ponta, către Dacian Cioloș, într-o emisiune electorală: Ai nevoie de aprobarea lui Gregorian Bivolaru ca să te vaccinezi?

Publicat

c

Fostul premier Victor Ponta l-a atacat pe europarlamentarul Dacian Cioloș, în cadrul unei dezbateri electorale de miercuri seară, la Digi24, în contextul unei discuții despre vaccinare.

Ponta l-a întrebat pe reprezentantul USR PLUS dacă are nevoie să îi ceară aprobarea lui Gregorian Bivolaru (fondatorul MISA) pentru a spune dacă este de acord să se vaccineze sau nu.

Întrebarea a fost adresată în contextul în care reprezentanții partidelor politice prezenți la dezbatere au fost invitați să răspundă dacă se vor vaccina sau nu împotriva COVID-19.

Toți invitații au răspuns ferm că se vor vaccina, cu excepția lui Dacian Cioloș care a spus că va lua o decizie după ce va vedea campania de informare și după ce va avea toate informațiile referitoare la vaccin și efectele acestuia.

La finalul răspunsului, cu puțin timp înainte de pauză, Ponta l-a întrebat pe Cioloș: ”Să îl întrebăm pe Gregorian Bivolaru mai bine. Ai nevoie de aprobarea lui Gregorian Bivolaru ca să te vaccinezi?”

Întrebarea l-a enervat în mod evident pe Cioloș: ”Întreabă-l tu mai bine, că văd că știi mai multe. Vezi că încă nu ai lămurit problema cu plagiatul”.

Sursă: G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Câți români au drept de vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie. AEP a anunțat numărul oficial de alegători

Publicat

Autoritatea Electorală Permanentă precizează că numărul total de alegători înscriși în Registrul electoral pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților este de 18.191.396, iar numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 740.367 de persoane, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de AEP.

Comunicatul AEP

„Autoritatea Electorală Permanentă informează că, în perioada electorală, Registrul electoral a fost actualizat atât prin importuri de date de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și de la Direcția Generală de Pașapoarte, cât și prin radieri ale persoanelor efectuate de către primări”, precizează sursa citată.

Potrivit AEP, la data de 2 decembrie, după efectuarea tuturor actualizărilor, situația numărului de alegători valabil pentru alegerea Parlamentului este următoarea:

 • Numărul total al persoanelor care au dreptul de vot interzis este de 19.604 cetățeni;
 • Numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 740.367 de persoane;
 • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondență prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 35.808 cetățeni;
 • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul la secția de votare prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 3.078 cetățeni.

„Precizăm că alegătorii care au domiciliul în România și care au optat să voteze în străinătate, atât pentru votul prin corespondență, cât și pentru votul la o secție de votare, în număr de 34.192, au fost radiați din listele electorale permanente din România pentru acest scrutin”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă purtarea măștilor de protecție și acasă, în anumite situații

Publicat

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat miercuri purtarea măştilor sanitare în locuinţe pentru a preveni infectările cu noul coronavirus atunci când sunt primiţi vizitatori şi când nu poate fi respectată distanţarea fizică, relatează dpa.

În plus, măştile ar trebui purtate în locuinţe în timpul vizitelor atunci când nu este clar dacă încăperile au fost aerisite corespunzător, potrivit unui nou ghid de recomandări publicat de OMS miercuri la Geneva.

OMS recomandase anterior purtarea măştilor în spaţiile cu dimensiuni reduse, însă nu precizase liniile directoare pentru spaţiile private.

De asemenea, agenţia pentru sănătate din cadrul ONU recomandă în prezent o utilizare mai largă a măştilor în centrele medicale. Astfel, personalul administrativ şi alţi angajaţi care nu sunt implicaţi în acordarea de îngrijiri medicale au fost adăugaţi pe lista persoanelor care ar trebui să poarte în permanenţă măşti sanitare.

Pacienţii ar trebui, de asemenea, să poarte măşti în situaţiile în care intră în contact strâns cu alte persoane.

La începutul pandemiei de COVID-19, OMS îşi exprimase scepticismul cu privire la purtarea măştilor şi nu a susţinut pe deplin utilitatea acestora, chiar dacă mai multe ţări din Europa au început să copieze exemplul unor state din Asia unde măştile sunt utilizate la scară largă pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a reiterat miercuri avertismentul său potrivit căruia măştile le-ar putea oferi oamenilor un fals sentiment de siguranţă, făcându-i să uite de alte măsuri esenţiale de prevenţie.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: E nevoie de USR în viitorul Guvern pentru modificarea Constituției, dar nu am încredere că pot lucra cu ei

Publicat

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat, marți seara, la B1TV, că „alianța naturală” a liberalilor este cu PMP pentru guvernare, dar că este nevoie și de USR pentru a obține majoritatea necesară modificării Constituției, așa cum își dorește și președintele Klaus Iohannis. 

”Alianța naturală este cu PMP, pentru că au fost singurii parteneri loiali și de cuvânt care au stat lângă PNL în lupta din Parlament cu PSD.

Din păcate, sondajele ne arată că nu am putea face doar noi și atunci mai e nevoie și de UDMR pentru a face majoritatea, din păcate nu extrem de confortabilă.

Venirea USR în această alianță va genera majoritate pentru schimbarea Constituției. Președintele vrea să avem și o reformă serioasă a statului român. Pentru revizuirea Constituției este nevoie de două treimi.

Ce încredere pot să am eu într-un partener care de un an de zile atacă PNL în loc să atace PSD. Eu personal nu am încredere că pot lucra cu acești oameni”, a declarat Florin Roman.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate