Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat: 16 insule ecologice digitalizate vor fi realizare la Sebeș, cu bani din PNRR. Unde vor fi amplasate

Publicat

Primăria municipiului Sebeș a câștigat un proiect cu valoarea totală de 983.506,44 lei, care a fost depus în cadrul apelului PNRR/2022/C3/S/I.1.B (Investiția I1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune), pentru finanțarea înființării de insule ecologice digitalizate la Sebeș.

Activitatea principală a proiectului finanțat presupune înființarea, în municipiul Sebeș, a unui număr 16 insule ecologice digitalizate supraterane încasetate cu containere de capacitate de 1,1 metri cubi pentru toate cele 5 fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic şi metal, hârtie şi carton.

Cele 16 insule vor fi amplasate în zonele de blocuri situate pe domeniul public al municipiului Sebeș în cartierele: Mihail Kogălniceanu, Valea Frumoasei , Lucian Blaga, Aleea Lac, Aleea Parc și Mircea cel Mare. Fiecare insulă ecologică va deservi minimum 200 de locuitori.

Investiția urmărește dezvoltarea unui management al deșeurilor eficient prin suplimentarea capacităților de colectare separată, pregătirea pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice și a tranziției la economia circulară.

Proiectul este în conformitate cu obiectivele de îmbunătățire a colectării selective și de reutilizare a materialelor din deșeuri urmărite de către municipiul Sebeș.

De asemenea, începând cu momentul semnării contractului, pentru o perioadă de cel puțin 6 luni, Municipiul Sebeș va desfășura o campanie de conștientizare a cetățenilor în ceea ce privește investiția, precum și pentru conștientizarea importanței colectării selective a deșeurilor.

foto: Facebook, arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax