Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

16 noiembrie: Balul Bobocilor, la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan Alba Iulia. VOTEAZĂ-I pe cei mai populari


Publicat

colaj hcc 2018

În ”cursa” pentru câștigarea titlului de Miss și Mister Boboc 2018, la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan, din Alba Iulia, au intrat 14 elevi. Pentru a câștiga cel mai râvnit titlu al liceului, cei 14 elevi de clasa a IX-a vor avea de trecut prin mai multe probe pregătite de organizatori. Tema balului de anul acesta este ”Personaje istorice din România”

Elevii de clasa a IX-a vor avea de trecut mai multe probe, printre care cea de prezentare, de cultură generală sau de dans, dar și prin probe-surpriză, pregătite de organizatori.

Evenimentul va avea loc vineri, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Citește și „Anii `80”: Balul Bobocilor la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. VOTEAZĂ-I pe cei mai populari

Prezentarea concurenților:

Perechea numărul 1: Patricia Hațegan și Paul Haj

Bună! Mă numesc Hațegan Patricia Maria, am 14 ani și sunt o persoană sociabilă, energică și ambițioasă. Îmi place muzica și tot ce e legat de aceasta și țin să mă bucur din plin de fiecare moment. M-am înscris la Balul Bobocilor deoarece consider că este o experiență unică din care voi ieși cu amintiri pe viață și chiar câștigătoare.

bal hcc 2018 perechea 1

Salut, sunt Paul Haj, am 15 ani și îmi place fotbalul.

Perechea numărul 2: Heliana Talpaș și Rareș Fiț

Buna sunt Heliana, am 16 ani, sunt foarte ambițioasă și pun pasiune în tot ceea ce fac, iar în timpul liber îmi place să dansez. Încă de mică mi-am propus să particip la balul bobocilor, deoarece ador să fiu în lumina reflectoarelor și am toate calitatile necesare pentru a participa la bal.

bal hcc 2018 perechea 2

Bună, mă numesc Rareș, unii îmi spun Tito, am 15 ani și practic sporturi de mic. Sunt inteligent, îndrăzneț și îmi place să încerc lucruri noi, să învăț din experiențe și greșeli proprii, de asemenea muzica e esențială în viața mea. Consider viața o cursă unde trebuie să fii deasupra tuturor, să dai tot ce ai mai bun din tine și să te ții tare pe poziții, de aceea mi-am propus să iau balul cu asalt.

Perechea numărul 3: Alexandra Prața și Sergiu Buhățel

Bună! Numele meu este Alexandra Prața și am 15 ani. Sunt foarte ambițioasă, iubitoare, sociabilă și mereu dornică să experimentez lucruri noi, de aceea am și ales să particip la balul bobocilor, acesta fiind o experiență pe care niciun boboc nu ar trebui să o rateze! Îmi place să dansez, să citesc și să îmi petrec timpul cu prietenii!

bal hcc perechea nr 3

Salut, sunt Buhățel Sergiu Mihai, am 15 ani și îmi place actoria, muzica și știintele exacte.

Perechea numărul 4: Alexandra Voic și  Luca Matefi

Bună! Numele meu este Voic Alexandra Teodora și am 15 ani. Mă consider o persoană prietenoasă cu o fire energică și îmi place să-mi ocup timpul liber cu orice fel de activitate din care pot să învăț ceva nou.

perechea numarul 4 hcc

Salut! Mă numesc Maftei Luca, am 15 ani și mă consider o persoană super ambițioasă și exigentă. Totodată, îmi place să încerc lucruri noi, tocmai de aceea m-am decis să particip la balul bobocilor. În timpul liber îmi place să ascult muzică și să ies in oraș cu prietenii.

Echipa numărul 5:  Andrada Sima și  Cătălin Iosa

Salut! Sunt Andrada am 15 ani și îmi place să dansez și să călătoresc!

perechea numărul 5 bal hcc 2018

Salut! Mă numesc Cătălin, am 15 ani și sunt elev la mate-info. Consider că sunt o persoană activă și sănătoasă, sportul fiind o rutină în viața mea. De asemenea, sunt un băiat ambițios și muncitor, fapt pe care o să îl dovedesc în seara balului!

Perechea numărul 6:  Mirela Vlaic și  Norbert Mureșan

Bun! Sunt Mirela Vlaic și imi place viața, mai ales matematica, bine cand nu ma face să imi pun semne de întrebare asupra vieții. În rest, îmi place teatrul, muzica și distracția.

perechea numărul 6bal hcc

Salut! Mă numesc Norbert și am decis să particip la acest bal deoarece consider că este o experiență unică. În timpul liber îmi place să-mi petrec timpul împreună cu prietenii și să mă distrez.

Perechea numărul 7:  Ana Fuga și  Paul Cristea

Bună, sunt Ana! Am 15 ani și îmi place să îmi petrec timpul cu prietenii, să cânt la pian și să călătoresc!

perechea numărul 7 bal hcc 2018

Salut, mă numesc Paul, am 14 ani, și îmi place sportul. Fac Karate Kyokushin de 8 ani, fac sală, mai merg și la înot, biliard, îmi place să joc și șah și poker.

Votează-ți favorita pentru titlul de „Miss Boboc” 2018 la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan

Votează-ți favorita pentru titlul de „Miss Boboc” 2018 la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan

 • Talpaș Heliana (45%)
 • Hațegan Patricia (17%)
 • Prața Alexandra (15%)
 • Sima Andrada (8%)
 • Vlaic Mirela (6%)
 • Voic Alexandra (5%)
 • Fuga Ana (5%)
 • Total voturi: 1.426

Loading ... Loading ...

Votează-ți favoritul pentru titlul de „Mister Boboc” 2018 la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan

Votează-ți favoritul pentru titlul de „Mister Boboc” 2018 la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan

 • Fiț Rareș (34%)
 • Matefi Luca (17%)
 • Haj Paul (17%)
 • Iosa Cătălin (11%)
 • Buhățel Sergiu (9%)
 • Cristea Paul (7%)
 • Mureșan Norbert (4%)
 • Total voturi: 1.309

Loading ... Loading ...


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Se măresc pensiile, alocațiile și se acordă a 13-a indemnizație. Ministrul Muncii a semnat OUG

Publicat

budai

Marius Budăi, a anunțat miercuri seară că a semnat Ordonanța de Urgență prin care sunt majorate pensiile! Ministrul Muncii a precizat că a semnat și documentul prin care sunt crescute alocațiile copiilor.

De asemenea, Marius Budă a semnat și actul care prevede acordarea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități.

”Am semnat OUG pentru majorarea punctului de pensie și a indemnizației sociale. Ea a plecat pe circuit, pentru avizările interministeriale. Trebuie să treacă și prin CES, deși avizul e consultativ. Miercuri cred că va fi adoptată ordonanță.

Am semnat OUG de mărire a alocațiilor și de a da a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități. Trebuie să parcurgă același traseu.”, a spus Marius Budăi la România TV.

Astfel, de la 1 ianuarie, punctul de pensie va crește de la 1.442 de lei la 1.586 de lei. Pensia minimă va fi majorată de 800 la 100 de lei.

Calcul pensii. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a arătat cum își pot calcula românii pensia din 1 ianuarie 2022

Oficialul a spus la Antena3 cum poate fi calculată pensia de fiecare cetățean și ce majorare va primi de la 1 ianuarie 2022 la pensie, odată ce punctul de pensie va creşte cu 10%.

„Avem două etape în creşterea pensiilor: începem cu creşterea pensiei minime, cu indemnizaţiile sociale şi acestea se majorează de la 800 de lei la 1.000 de lei.

Toţi cetăţenii care au între 800 şi 1000 de lei şi 1.000 de lei pensia li se aplică noua valoare a punctului de pensie. Adică, de la 1442 de lei la valoarea de 1586 de lei.

Budăi: „Nu va mai fi niciun cetăţean în România care să aibă o pensie sub 1.000 de lei”

Se calculează noul cuantum. Dacă acel nou cuantum nu ajunge la valoarea de 1.000 de lei se completează, deci, nu va mai fi niciun cetăţean în România care să aibă o pensie sub 1.000 de lei.

Pentru ceilalţi se calculează numărul de puncte de pensie, se înmulţeşte cu valoarea nouă a punctului de pensie de 1586 de lei şi se află noul cuantum al pensiilor, asta începând cu 1 ianuarie 2022.

Noi deja avem actul normativ pregătit, îl ducem la avizare şi apoi îl aprobăm”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

surse: Antena3, RomaniaTv

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Rafila, precizări despre NOUL certificat verde: Ministrul Sănătății a anunțat în ce condiții va fi implementat documentul

Publicat

rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că noul certificat verde va fi implementat pe suport electronic și va fi implementat temporar după o perioadă de trei săptămâni de creștere consecutivă a numărului de cazuri.

Principiile care vor sta la baza introducerii obligativității certificatului COVID: creștere de 3 săptămîni cu un indice de 1,5.

Acesta a spus că certificatul COVID nu va mai fi obligatoriu, „în momentul în care avem o perioadă de 3 săptămâni de descreștere, nu e condiționat de un anumit coeficient, dar trebuie să fie însoțită și de scăderea sub o anumită incidență cumulată în ultimele 14 zile. 1, această valoare a fost discutată”, a spus ministrul Sănătății.

„O să fie tot un certificat electronic pentru că nu avem cum să-l validăm în alt mod. Principiul este următorul: este un certificat temporar care este introdus după o perioadă de 3 săptămâni de creștere consecutivă cu un indice de 1.5 ori, o creștere medie cu acest indice.

De ce acest indice? Pentru că în vară începând cu data de 5 iulie am avut o astfel de creștere care a continuat timp de 16 săptămâni. Probabil că un astfel de document, probabil, trebuia introdus în luna august şi probabil că în relativ scurt timp am fi renunţat la el pentru că nu mai aveam situaţia nu mai aveam decesele.

Din păcate, atunci filozofia a fost puţin diferită şi în perioadă de creștere (n.r cazuri infectări) s-au introdus relaxări”, a precizat ministrul, la un Antena3.

Măsurile de relaxare vin pe fondul scăderii cazurilor COVID-19

Alexandru Rafila a afirmat că măsurile de relaxare anunțate marți de Raed Arafat vin pe fondul scăderii cazurilor de infectare, însă spune că atunci când incidența va crește timp de trei săptămâni consecutiv se va apela la certificatul verde.

„Noi am introdus un anumit tip de relaxări într-o perioadă de scădere la nivelul secțiilor şi spitalelor ATI, iar când vom avea o creștere trei săptămâni consecutive vom apela la acest document.

În momentul când avem o perioada de descreștere care nu e condiționată de un anumit coeficient, dar trebuie să fie însoțită de o anumită incidentă cumulată la 14 zile. Deci e clar că nu trebuie să aștepți să ai multe cazuri sau probleme serioase, e bine să acționezi din timp şi atunci nu ajungi într-o situaţie gravă.

Eu cred că din punct de vedere psihologic, starea asta de alertă prelungită nu a făcut bine pentru că lumea nici măcar nu avea o speranță”, a mai completat ministrul Sănătății.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Volei Alba Blaj, victorie importantă în optimile Cupei CEV: A învins cu 3-1 PAOK Salonic, după un meci de două ore

Publicat

Volei Alba Blaj a învins-o în deplasare pe PAOK Salonic, cu scorul de 3-1, miercuri seara, în prima manşă a optimilor de finală ale Cupei CEV la volei feminin.

Vicecampioana României a reuşit să se impună la capătul unui meci de două ore. Scorul pe seturi a fost 25-22, 22-25, 25-18, 26-24.

Victoriia Russu, cu 26 de puncte, a fost cea mai bună jucătoare a echipei antrenate de croatul Stevan Ljubicic, susţinută de grecoaica Olga Strantzali, 19 puncte, şi de Nadja Ninkovic, 10 puncte.

De la PAOK s-au remarcat spaniola Milagros Collar (ex-Alba Blaj, Dinamo şi CSM Târgovişte), cu 20 de puncte, şi franţuzoaica Juliette Marie Louise Andree Fidon Lebleu, cu 16 puncte.

Manşa secundă va avea loc pe 14 decembrie, la Târgu Mureş.

”Câștigăm primul meci din optimile Cupei CEV și avem prima șansă la calificare! PAOK Salonic Volei Alba Blaj 1-3 (22-25, 25-22, 18-25, 24-26). Meciul retur: marți, 14 decembrie, de la ora 19:00, la Târgu Mureș!” a fost mesajul postat după terminarea meciului pe contul de facebook al clubului din Blaj.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Cât costă un pom de Crăciun de la Romsilva. 100 de brazi vor fi puși în vânzare la Ocolul Silvic Alba Iulia

Publicat

Circa 100 de brazi vor fi puși în vânzare la Ocolul Silvic Alba Iulia, de săptămâna viitoare. Cei care doresc să achiziționeze un pom de Crăciun ar trebui să-și pregătească un buget în jurul sumei de 85 de lei.

Brazii vor fi disponibili la sediul Ocolului Silvic Alba Iulia, de pe strada Nicolae Grigorescu nr. 6. Alți pomi de Crăciun vor fi comercializați și prin celelalte subunități ale Direcției Silvice Alba, din județ.

Potrivit reprezentanților Ocolului Silvic Alba Iulia, brazii vor fi de înălțime între 1,8 metri și 2 sau chiar 2,5 metri și vor costa în jur de 85 de lei.

Oferta Romsilva la nivel național

Romsilva a anunțat miercuri că, la nivel național, oferă spre vânzare în acest sezon circa 34.000 de pomi de Crăciun, majoritatea recoltați din pepinierele proprii.

Din totalul Pomilor de Crăciun oferiți la vânzare în acest an, 22.551 sunt din specia brad și 11.445 fiind din specia molid sau alte specii de rășinoase. 70% din Pomi de Crăciun, respectiv 23.926 bucăți, provin din culturile specializate din pepinierele silvice ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, în timp ce 10.070 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Potrivit Romsilva, prețurile pornesc de la 15 lei pentru un Pom de Crăciun specia molid de până la 1,3 metri și ajung la 35 lei pentru cei din specia brad cu înălțimea între 2 și 3 metri. Solicitările pentru exemplare de peste 3 metri înălțime sunt considerate comenzi speciale.

Pomii de Crăciun sunt vânduți de către ocoalele silvice din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, iar persoanele fizice au prioritate la achiziționarea acestora. Dacă Pomii de Crăciun sunt vânduți de unitățile din subordinea Romsilva în piețe sau alte locuri amenajate, la aceste prețuri se adaugă și costurile de transport, manipulare și depozitare.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

sursă foto: Facebook (Romsilva)

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate