Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

16 octombrie: Ziua Mondială a Mâncării. „Mâncarea este un drept, nu un privilegiu”

Publicat

16 octombrie: Ziua Mondială a Mâncării. Această zi a fost concepută pentru a transmite un mesaj extrem de important pentru umanitate: „Mâncarea este un drept, nu un privilegiu”.

În multe țări din lume hrana și asigurarea acesteia nu reprezintă o problemă, însă există și locuri unde oamenii se confruntă cu crize alimentare, care pun în pericol existența acelor comunități.

Ziua Mondială a Mâncării a fost concepută tocmai din acest motiv, pentru a sublinia faptul că fiecare individ trebuie să aibă acces la o alimentație decentă.

Încă din anul 1945 Organizația Națiunilor Unite consideră mâncarea un drept, nu un privilegiu. Pentru a concretiza această declarație, ONU a creat Ziua Mondială a Mâncării în anul 1979, scrie National Today.

Ziua Mondială a Mâncării: Importanța celebrării

Această zi ridică un semnal de alarmă asupra penuriilor alimentare din lume. Malnutriția reprezintă una dintre cele mai mari cauze de deces în țările din lumea a treia. De asemenea, efectele negative ale acesteia asupra dezvoltării corpului și a creierului uman sunt devastatoare.

Totodată, Ziua Mondială a Mâncării atrage atenția asupra risipei de mâncare.

În ciuda faptului că industria alimentară produce suficientă mâncare pentru a hrăni întreaga populației a planetei, 1,3 miliarde de tone din aceasta sunt pierdute sau irosite anual, aproximativ 20% din totalul mâncării produse.

Foto: Arhiva Alba24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gelu stoian

    miercuri, 16.10.2024 at 10:42

    TOVARASE Alex. Mazalu : 1)citat = ” Mancarea este un drept, nu un privilegiu ” !!!!! ; 2) Acest articol este adresat si celor care au PENSII NESIMTITE,SPECIALE (Judecatorii,procurorii, fostii SPARLAmentari,fostii membrii ai CCR=PCR,personalul Avocatul-lui Poporului , etc. ) ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate