Connect with us
Publicitate

Uncategorized

16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii, la Cugir

Publicat

Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) Cugir desfăşoară, în acest an, o serie de manifestări dedicate „Campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii”, în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie. Astfel se doreşte sensibilizarea şi conştientizarea comunităţii cu privire la problema violenţei în familie, informarea opiniei publice cu privire la serviciile destinate prevenirii şi combaterii violenţei existente în plan local.

Conform reprezentanţilor Primăriei Cugir, Serviciul Public de Asistenţă Socială organizează acţiuni de informare la nivelul şcolilor din Cugir şi Vinerea, în cadrul centrului de zi pentru persoane vârstnice, ce sunt susţinute de către profesionişti din cadrul SPAS şi cu concursul DSS Cugir şi al Poliţiei oraşului.
În data de 9 decembrie 2010, începând cu ora 14.00, la Casa de Cultură vor fi expuse concluziile, de către partenerii implicaţi în campanie, inclusiv difuzarea de materiale pe tematica violenţei, prezentarea unei scenete organizate de elevii de la Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” şi vizitarea expoziţiei de desene realizate de elevii şcolilor generale din Cugir şi din Vinerea. Finalul zilei este marcat de Marşul Tăcerii, cu plecare de la Casa de Cultură, începând cu ora 15.00.
Acţiunea finală a campaniei este reprezentată de organizarea unei Seri de veghe, în data de 10 decembrie 2010, cu începere de la ora 18.00, în faţa Catedralei „Adormirea Maicii Domnului”, în cadrul căreia vor fi comemorate victime ale violenţei în familie.

Campania a fost iniţiată de Women’s Global Leadership Institute, în 1991, de atunci reprezentând constant un puternic semnal de alarmă vizând fenomenul violenţei în familie. Perioada celor 16 zile este marcată de date semnificative, precum 25 noiembrie – Ziua Internaţională de Luptă împotriva Violenţei asupra Femeii, 1 Decembrie – Ziua Internaţională Anti-SIDA, 6 Decembrie – ziua Comemorării Masacrului de la Montreal şi Ziua Internaţională a Drepturilor Omului – consemnată în data de 10 decembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax