Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

17-28 martie: Penitenciarul Aiud recrutează tineri pentru o carieră în domeniu. Campanie de informare în liceele din Alba, Sibiu și Cluj

Publicat

În perioada 17-28 martie, o echipă a Penitenciarului Aiud derulează o campanie de informare şi recrutare privind înscrierea la instituţiile de învăţământ pentru formarea angajaţilor din sistem. Campania se desfăşoară la nivel naţional, la toate liceele din ţară, respectiv în clasele elevilor din anii terminali. Reprezentanţii Penitenciarului Aiud vor merge la liceele din judeţele Alba, Sibiu şi Cluj. Potrivit purtătoarei de cuvânt a instituției, Nicoleta Mătărîngă, cei mai mulţi elevi care îşi doresc să lucreze în acest domeniu aleg Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare de la Târgu Ocna, unde studiile sunt de un an.

După terminarea Şcolii de Pregătire de la Tîrgu Ocna, tinerii au un loc de muncă garantat la penitenciarele din ţară. Repartizarea se face în funcţie de mediile pe care aceştia le obţin la examenul final. Astfel că tinerii care au o medie mare au şi şansa să îşi aleagă penitenciarul unde vor să lucreze, pe când cei cu medii mici trebuie să se mulţumească cu locurile rămase.

În ceea ce priveşte cursurile postliceale, acestea mai pot fi urmate în cadrul Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti.

Pentru învăţământul universitar, cei interesaţi se mai pot înscrie la Academia Tehnică Militară Bucureşti, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Institutul de Medicină Militară Bucureşti, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti.

Informaţii suplimentare privind calendarul, condiţiile de înscriere şi probele de admitere pot fi obţinute fie online, accesând site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau ale instituţiilor de învăţământ menţionate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax