Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

17 gospodării neelectrificate din comuna Întregalde vor beneficia de sisteme fotovoltaice. Investiția, finanțată de AFM

Publicat

17 gospodării neelectrificate din comuna Întregalde urmează să beneficieze de sisteme fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, în cadrul unui proiect finanțat de Administrația Fondului de Mediu (AFM). 

Primăria Întregalde a lansat joi, 27 mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru furnizarea a 17 sisteme fotovoltaice aferente unui număr de 17 gospodării în comună.

Valoarea totală este estimată la 357.142,86 de lei, fără TVA. 

Comuna Întregalde este beneficiarul unei finanțării nerambursabile în cadrul proiectului intitulat „Furnizare 17 sisteme fotovoltaice aferente unui număr de 17 gospodării în comuna Întrgealde, județul Alba”.

Primăria a semnat contractul de finanțare nerambursabilă nr. 51/F/GES/10 decembrie 2020 cu Administrația Fondului de Mediu (AFM).

Valoarea totală a finanțării obținute este de 425.000 lei, inclusiv TVA – pentru furnizarea a 17 sisteme fotovoltaice pentru 17 gospodării. Această finanțare nerambursabilă a fost obținută în contextul oganizării de către Administrația Fondului de Mediu a unui apel de depunere proiecte.

Potrivit caietului de sarcini, necesitatea implementării acestui proiect este dată de faptul că la nivelul comunei Întregalde există gospodării neelectrificate, iar șansele de branșare la rețeaua națională de electricitate sunt inexistente în viitorul apropiat.

Comuna Întregalde este formată din 11 sate în care locuiesc aproximativ 560 de persoane. Pe teritoriul administrativ al comunei există 17 gospodării neelectrificate, în care urmează să fie instalate sisteme fotovoltaice.

Fiecare sistem fotovoltaic este format din următoarele componente:

  • 4 panouri fotovoltaice de 250 Wp fiecare
  • încărcător 12 – 24 – 36 – 48
  • invertor 1.000 Wp
  • 4 baterii solare de 200 Ah / 12 V fiecare
  • conexiuni curent continuu și curent alternativ
  • structură metalică capabilă să susțină tot sistemul și adaptată zonei
  • modul de înregistrare – stocare date și comunicație
  • tablou electric de curent continuu / alternativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax