Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

17 mai: Ziua mondială a telecomunicaţiilor şi a societăţii informaţionale

Publicat

Pe 17 mai este marcată, anual, Ziua mondială a telecomunicaţiilor şi a societăţii informaţionale, cu scopul de a sublinia importanţa utilizării internetului şi a celorlalte tehnologii de informare şi comunicare în domeniile economic şi social.

Această zi este şi o sărbătoare a tuturor programatorilor, administratorilor de reţele de internet, furnizorilor de servicii VoIP, creatorilor de portaluri web şi a celor care activează în domeniul tehnologiilor informaţionale.

În mesajul prilejuit de Ziua mondială a telecomunicaţiilor şi a societăţii informaţionale, secretarul-general al ONU, Antonio Guterres, arată că „tehnologiile digitale sunt esenţiale pentru viaţa, munca, sănătatea şi educaţia a miliarde de oameni”, potrivit Agerpres.

Aproape jumătate din populaţia lumii continuă să nu beneficieze de acces la internet.

Înainte de a implementa tehnologii revoluţionare, precum 5G şi inteligenţa artificială, prioritară este corectarea acestei inegalităţi majore.

În ciuda utilităţii tehnologiilor de comunicaţii, Antonio Guterres atrage atenţia asupra provocărilor de natură etică pe care acestea le presupun.

Răspândirea lor pe mapamond trebuie realizată în paralel cu limitarea în mediul online a discursului care incită la ură, a dezinformărilor, atacurilor cibernetice şi prelucrării neautorizate a datelor cu caracter personal.

Ziua mondială a telecomunicaţiilor şi societăţii informaţionale reprezintă marcarea a două zile internaţionale

Prima a fost Ziua mondială a telecomunicaţiilor, marcată din 1969 pentru a aniversa semnarea Convenţiei Telegrafice Internaţionale şi crearea Uniunii Internaţionale pentru Telecomunicaţii (ITU) în 1865. România este parte a acestui organism încă din 1866.

A doua a fost Ziua mondială a informaţiei, adoptată de Adunarea Generală a ONU în martie 2006, prin rezoluţia 60/252.

Din noiembrie 2006, în urma Conferinţei ITU din Antalya, Turcia, a fost adoptată rezoluţia 68, care hotărăşte ca cele două zile să fie marcate simultan, anual, la 17 mai.

RADIOCOM (Societatea Română de Radiocomunicații) este, din august 1998, membră a Sectorului Radiocomunicaţii din UIT, cu drepturi depline şi obligaţii conforme cu statutul Uniunii.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax