Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

17 noiembrie 2019: Primul caz de COVID-19 din lume. Cum a început pandemia care afectează întreaga planetă

Publicat

Pe 17 noiembrie 2019, a fost înregistrat primul caz de COVID-19 din lume. În urma unei investigații realizate de jurnaliștii publicației South China Morning Post, reiese că prima persoană confirmată cu coronavirus a fost un bărbat de 55 de ani din Hubei – China. 

Într-un an, virusul plecat dintr-o localitate din China a ajuns să afecteze întreaga planetă și să pună la grea încercare sistemele medicale din toată lumea.

La un an de la prima atestare a virusului, în România, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 8.262 cazuri de COVID-19, în total 373.474 de persoane din țară au fost infectate cu virusul până în prezent.

La Alba Iulia doar în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 166 de noi cazuri de COVID-19.

Primul caz de COVID-19 din 17 noiembrie 2019 a fost identificat de doctori, abia în martie 2020 după ce autoritățile din China au testat mai mulți pacienți care au avut în trecut simptome asemănătoare COVID-19, scriu jurnaliștii de la SCMP.

Aproape o lună mai târziu, apar primele informații despre mai mulți cetățeni chinezi, ce ar fi dezvoltat o formă puternică de pneumonie și care ar fi avut legătură cu o piața de animale și pește Huanan.

La sfârșitul anului 2019 câteva zeci de persoane din Wuhan aveau simptome asemănătoare.

Pe 9 ianuarie 2020, Organizația Mondială a Sănătății anunță că a fost detactată o nouă formă de coronavirus, iar pe 23 regiunea Wuhan de peste 11 milioane de locuitori a intrat în carantină totală.

O zi mai târziu, în Franța sunt anunțate primele trei cazuri de COVID-19 din Europa, potrivit jurnaliștilor de la lemonde.fr.

O lună mai târziu, pe 21 februarie, în regiunea Lombardia, Italia este descoperit primul focar de COVID-19 din Europa. În cele din urmă, Italia avea sa fie una dintre cele mai afectate țări din Europa de coronavirus.

Pe 23 februarie România a luat primele măsuri de carantinare a cetățenilor care vin din regiunea Lombardia.

Câteva zile mai târziu, pe 26 februarie a fost anunțat primul caz de COVID-19 din România.

16 martie a fost dată la care președintele României, Klaus Iohannis a insitutit starea de urgență pe teritoriul țării.

Până atunci OMS a anunțat că există o pandemie de COVID, Spania, Italia, SUA, Franța erau deja foarte afectate de coronavirus.

Pe 18 martie, la Alba Iulia a fost înregistrat primul caz de COVID-19. Era vorba despre o femeie de 36 de ani care s-a întors din Italia.

De atunci și până în prezent,  8116 de persoane au fost confirmate cu COVID-19, în județ. Dintre acestea 5373 persoane s-au vindecat și s-au înregistrat 213 decese.

sursă: scmp.com, mindcrafstories.ro, lemonde.fr. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax