Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

170.000 lei de la primărie pentru bisericile din Alba Iulia și cartierele limitrofe. Vezi ce parohii au solicitat sprijin financiar


Publicat

Bisericile din Alba Iulia și din cartierele limitrofe ale orașului vor primi și în acest an bani de la Primăria, pentru finanțarea a diverse lucrări și pentru întreținerea lăcașului de cult. Primăria a alocat 170.000 lei din bugetul local pe anul 2014, din care fiecare parohie va primi suma de 5.000 lei. Sumele vor fi supuse aprobării consilierilor locali în ședința extraordinară de marți, 4 februarie.

Vă prezentăm lista bisericilor din Alba Iulia care au solicitat sprijin financiar de la primărie:

Parohii Ortodoxe

1. Sediul Protopopiatului Ortodox Alba Iulia – pr. Teofil Grigore

2. Parohia Centru I Alba Iulia – pr. Vanca Dumitru

3. Parohia Centru II Alba Iulia – pr. Onișor Remus

4. Parohia Maieri I Alba Iulia – pr. Pascu Niculiță

5. Parohia Maieri II Alba Iulia – pr. Lazăr Ioan

6. Parohia Lipoveni Alba Iulia – pr. Urda Ștefan

7. Parohia Ampoi Alba Iulia – pr. Benchea Ioan

8. Parohia Sf. Antonie Alba Iulia – pr. Todoran Simion

9. Parohia Tolstoi Alba Iulia – pr. Himcinschi Mihai

10. Parohia Cetate I Alba Iulia – pr. Ilarie Moldovan

11. Parohia Cetate II Alba Iulia – pr. Jurcan Emil

12. Parohia Sf. Ecaterina Alba Iulia – pr. Popescu Niculae

13. Parohia Platoul Romanilor Alba Iulia – pr. Buda Grigorie

14. Parohia Lumea Nouă Alba Iulia – pr. Victor Constantin

15. Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel Alba Iulia – pr. Ormenișan Petruț

16. Parohia Mihai Viteazul Alba Iulia – pr. Botezan Florin

17. Parohia Dealul Furcilor Alba Iulia – pr. Țandea Sebastian

18. Parohia Cartier Nou I Alba Iulia – pr. Morar Mircea

19. Parohia Cartier Nou II Alba Iulia – pr. Jan Nicolae

20. Parohia Recea Alba Iulia – pr. Adam Domin

21. Parohia Orizont Alba Iulia – pr. Vodă Sabin

22. Parohia Întâmpinarea Domnului Alba – pr. Țuțui Radu Nicolae

23. Parohia Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul – pr. Ioan Cojan

24. Parohia Schitul Sfântului Lazăr Alba Iulia – Monahia Antuza Morar

Parohii Greco-Catolice

1. Biserica Greco-Catolică Centru II Alba Iulia – pr. Dobrin

2. Biserica Greco-Catolică Bărăbanț

3. Biserica Sf. Spirit Tolstoi – pr. Roșu

4. Biserica Romano Catolică

Parohii aparținătoare municipiului Alba Iulia

1. Parohia Partoș – pr. Nicoară Teodor

2. Parohia Oarda de Jos – pr. Dan Ioan Mihail

3. Parohia Oarda de Sus – pr. Slevaș Marius

4. Parohia Pâclișa – pr. Batin Ștefan

5. Parohia Micești – pr. Popescu Ovidiu Marian

6. Parohia Bărăbanț – pr. Târău IoanȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. kyw

  vineri, 31.01.2014 at 18:10

  Cu banii aceia se putea renova o sectie din spital spre exemplu.
  Majoritatea bisericiilor se intretin singure din donatii.

  • bombardeaua

   duminică, 02.02.2014 at 16:35

   probabil e o forma mascata de-a trimite bani pentru construirea catedralei neamului fraier-bineinteles,dupa ce sint vamuiti in sistemul de pe plan local

 2. Costel

  miercuri, 05.02.2014 at 19:04

  Da doamne ca e saraci baetii. Popii din alba au case, apartamente, masini, case de vacanta ! Doamne primeste si parastasele aduc multi bani. Oare cand ii satura Dumnezeu pe acesti escroci. Vorba lui Creanga „pantece de iapa”.

 3. sargon

  sâmbătă, 24.01.2015 at 00:48

  Adevarul este ca toti acesti bani se duc in mare parte pentru salariile preotilor. Pe preotii de azi i doare undeva si nici acolo de plata propriilor oameni care i ajuta. Ati vazut careva ceva facut in mod deosebit labiserici?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Pasajul de pe B-dul 1 Decembrie din Alba Iulia s-a DESCHIS. Cele două treceri de pietoni din zonă vor fi desființate

Publicat

Pasajului subteran care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia a fost în sfârșit deschis publicului, după aproape doi ani de la începerea lucrărilor. Teoretic investiția trebuia să fie finalizată în primăvara anului 2019. 

Deschiderea pasajului a fost anunțată de mai multe ori în ultima jumatate de an, dar până astăzi 14 iulie nu a devenit realitate.

În pasaj există două grupuri sanitare, unul pentru femei și respectiv pentru bărbați. De asemenea, pasajul este dotat cu două lifturi de sticlă, care facilitează accesul în subteran al persoanelor cu dizabilități. Pasajul este monitorizat video și iluminat. Momentan cele două grupuri sanitare sunt închise.

Odată cu deschiderea pasajului pentru circulație, cele două treceri pietonale din zonă vor fi desființate.

Valoarea totală a proiectului a fost de peste 1,9 milioane de lei cu TVA.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ANAF va putea bloca mai rapid conturile, prin poprirea electronică. De când va intra în vigoare

Publicat

A fost finalizat noul mecanism de poprire electronică, iar acesta ar urma să intre în vigoare din 26 octombrie. Reamintim că proiectul a fost anunțat de anul trecut, de către Ministerul Finanțelor Publice și ANAF.

Este vorba despre un nou mecanism pentru automatizarea înființării și ridicării popririlor bancare de către organele fiscale, în limita sumelor înscrise în actele de executare silită. Disponibilitățile bănești existente în conturile contribuabililor nu vor fi afectate peste limita sumelor înscrise în adresa de înființare a popririi bancare și, astfel, nu se vor produce sincope în activitatea desfășurată de aceștia, potrivit autorității.

ANAF și-a propus, de asemenea, scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv a celor emise ca urmare a încetării măsurilor de executare silită, concomitent cu reducerea costurilor de comunicare/operare a actelor de executare silită.

Implementarea sistemului electronic de poprire a conturilor bancare, prin automatizarea înființării și ridicării popririlor bancare, va fi din 26 octombrie, după ce expiră perioada în care popririle și executările sunt suspendate de Guvern, a precizat preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu, pentru Profit.ro.

Reamintim că obligațiile fiscale scadente începând cu luna martie 2020 și neachitate până la 25 octombrie 2020, nu sunt considerate restante și nici nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere pentru acestea.

sursă: profit.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Despăgubirile acordate producătorilor agricoli afectați de fenomene meteorologice, NECONSTITUȚIONALE. Decizie a CCR

Publicat

Judecătorii Curții Constituționale au luat în discuție obiecția de neconstituționalitate a Legii privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectați de fenomene meteorologice nefavorabile, obiecție formulată de Guvernul României.

Poziția CCR:

”În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectați de fenomene meteorologice nefavorabile este neconstituțională, în ansamblul său.

Curtea a statuat că actul normativ criticat contravine dispozițiilor art.1 alin.(5) din Constituție, întrucât conține dispoziții contradictorii care conduc la imposibilitatea de calificare a ajutorului de stat instituit ca fiind unul supus obligației de notificare a Comisiei Europene sau ca fiind unul exceptat de la această obligație.

De asemenea, Curtea a constatat că în procedura de adoptare a legii criticate nu a fost solicitată fișa financiară de la Guvern, ceea ce contravine dispozițiilor art.138 alin.(5) din Constituție.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru.”

Sursă: stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

”Fără penali în funcții publice” la un pas să devină realitate. Proiectul a trecut de Camera Deputaților

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Proiectul de lege,”Fără penali în funcții publice” a trecut de Camera Deputaților și merge în Senat, care este și camera decizională. În Camera Deputaților inițiativa a trecut cu 295 de voturi „pentru” și o abținere.

Potrivit proiectului votat, Constituția va avea un nou articol, care va interzice accesul în funcții publice a cetățenilor condamnați definitiv pentru infracțiuni săvârșite cu intenție.

Inițiativa a fost susținută de majoritatea grupurilor parlamentare, iar PSD, PNL și USR s-au pus de comun acord și au votat proiectul de lege.

Dacă va trece de votul Senatorilo este nevoie de referendumul de aprobare a modificării Constituției. Aceasta presupune validarea prin prezență și apoi prin vot în favoarea inițiativei a 30% din numărul total al alegătorilor, aproape șase milioane de cetățeni.

Potrivit Constituţiei, pentru a deveni lege, inițiativa trebuie validată printr-un referendum organizat în 30 de zile de la adoptarea în Senat.

Dacă până aici, partidele s-au înțeles și au adoptat aproape în unanimitate inițiativa în Camera Deputaților, în privința datei în care să fie organizat referendumul apar neînțelegeri.

Președintele USR, Dan Barna, a acuzat social-democrații că ar vrea să organizeze referendumul în luna august și astfel ar încerca să pună în pericol validarea lui prin neîndeplinirea cvorumului de 30% prezență la urne.

El a cerut organizarea referendumului simultan cu alegerile locale, care sunt programate pentru 27 septembrie.

sursă: digi24.ro, romania.europalibera.org

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate