Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

18-19 octombrie: Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electrocasnice, la Alba Iulia

Publicat

În perioada 18 – 19 octombrie, albaiulienii pot preda gratuit obiecte electrice și electrocasnice vechi, pe care nu le mai folosesc, în cadrul unei campanii derulate de autorităţile locale. Aceştia pot apela TelVerde 0800 444 800 pentru a scăpa simplu și rapid de deșeurile electrice.

Municipiul Alba Iulia se află pe harta participanților la a doua ediție a Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, eveniment ce a fost organizat pentru prima dată în 2018 pentru a promova colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice din întreaga lume. Autoritățile locale și Serviciul Local de Colectare Alba încurajează cetățenii să se alăture acestei inițiative europene și să participe activ la campania ce va avea loc în zilele de 18 și 19 octombrie în municipiul Alba Iulia.

Cetățenii din Alba Iulia au astfel ocazia să scape gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice.

Această inițiativă a fost dezvoltată de WEEE Forum, asociația internațională a sistemelor de colectare a deșeurilor electrice, alături de 26 de membri ai săi și implică în jur de 86 de organizații din 42 de țări din întreaga lume. Volumul deșeurilor electrice crește la nivel global cu o rată de 3-4% anual. Conform estimărilor în 2025 se vor genera circa 60 de milioane de tone de deșeuri electrice la nivel mondial. Vă puteți imagina că această cantitate este echivalentul a 290.000 de Statui ale Libertății?

Scopul evenimentului este de a crește nivelul de conștientizare privind importanța colectării deșeurilor electrice și de a încuraja populația să facă acest gest responsabil.

Cum colectăm DEEE? 

Cetățenii din Municipiul Alba Iulia au ocazia să scape corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare.

În intervalul 18-19 octombrie, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la TelVerde 0800 444 800, un serviciu gratuit, apelabil zilnic, între orele 9-17.

Cetățenii interesați să scape gratuit de aparatele electrice vechi sau stricate, le pot aduce la Centrul de Colectare permanent din strada Detunata, nr. 18, acesta fiind deschis marți și joi, între orele 09:00 – 17:00. 

Tombolă pentru toți deponenții din campanie

Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Evenimentul va avea loc în data de 21 octombrie 2019, la Primăria Alba Iulia, începând cu ora 12:00.

Premiile sunt:

– Blender, (6 buc)
– Fier de călcat, (6buc)
– Mixer, (6 buc)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax