Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

18 iunie, Ziua Constructorilor Militari. Se împlinesc 100 de ani de la înființarea Direcţiei Domenii şi Infrastructuri

Publicat

Armata României sărbătorește, în fiecare an, la 18 iunie, Ziua Constructorilor Militari. În acest an se împlinesc 100 de ani de la înființarea Direcţiei Domenii și Infrastructuri. 

Cu o tradiție de un secol, constructorii militari şi-au pus şi continuă să îşi pună semnătura pe tot ce înseamnă cazarmă sau obiectiv militar. „Trebuie amintite aici sacrificiul și efortul specialiștilor pentru construcții grandioase precum Transfăgărăşanul, Canalul Dunăre – Marea Neagră, Casa Poporului, sediul Ministerului Apărării Naționale și multe altele”, a transmis ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă.

18 iunie 1920 reprezintă data la care a fost înființată Direcţia Domenii şi Infrastructuri. Atunci a fost promulgat Înaltul Decret Regal nr. 2645 care a dispus să se înfiinţeze „Direcţia a XII-a, Chestiuni privitoare la construcţii, cazarmament, mobilier şi domenii militare”, care avea sarcina de a se ocupa de buna administrare a tuturor terenurilor și clădirilor ce se regăsesc în posesia Ministerului de Război, precum și de repararea, amenajarea sau executarea clădirilor necesare adăpostirii trupelor din diferite garnizoane. Mai apoi, prin Înaltul Decret nr. 517, din 3 ianuarie 1863, avea să fie aprobat „Regulamentul casarmelor”, primul din istoria armatei române prin care se legiferau problemele tuturor activităţilor de construcţii-domenii.

Direcția domenii și infrastructuri este structura centrală care asigură administrarea patrimoniului imobiliar, elaborarea și aprobarea, în limita competenței sale, a programelor de investiții și a documentațiilor tehnico-economice pentru lucrările de investiții, urmărește și coordonează executarea lucrărilor de investiții și reparații, în toate fazele de implementare a acestora, exercită controlul statului în toate etapele și componentele sistemului calității în construcții și coordonează activitatea de apărare împotriva incendiilor în Ministerul Apărării Naționale.

sursa, foto: ddi.mapn.ro, Facebook – Forțele Terestre Române

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax