Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

19-25 noiembrie: Expoziția itinerantă „Hora Unirii”, la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș

Publicat

afis expo sebes

În intervalul 19-25 noiembrie, Sebeşul va găzdui expoziția itinerantă „Hora Unirii”, operă a artistului plastic Marius Diaconu. Expoziţia, găzduită de Sala „Gheorghe Maniu” a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş, va fi vernisată luni, 19 noiembrie, de la ora 17:00 şi va putea fi vizitată pe întreg parcursul săptămânii.

În continuarea acestui moment, marţi, 20 noiembrie, de la ora 17:00, va fi organizată cea de-a VI-a ediţie a ciclului de conferinţe „Şi Sebeşul a făcut Unirea!”, invitatul special fiind părintele profesor universitar doctor Ioan Chirilă, preşedintele Senatului Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca (conferinţa va purta titlul „Cultura Unităţii”).

Miercuri, 21 noiembrie 2018, de la ora 17:00, va avea loc lansarea celui de-al IV-lea număr al anuarului „Astra Sabesiensis”, publicaţie ştiinţifică editată de Despărţământul ASTRA „Vasile Moga” Sebeş începând cu anul 2015.

Joi, 22 noiembrie 2018, începând cu ora 18:00, pe scena Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş vor evolua o serie de formaţii şi ansambluri, într-un spectacol de muzicã patriotică, intitulat sugestiv „Recunoştinţă şi Îndemn”.

Organizatorii precizează că toate activităţile programate pentru săptămâna 19-25 noiembrie, se vor derula în Sala „Gheorghe Maniu” şi Sala de Spectacole a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş.

Expoziţia este organizată de Despărţământul ASTRA „Vasile Moga” Sebeş, în colaborare cu Despărţământul ASTRA „Dr. Nicolae Căliman” Codlea, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Sebeş şi Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş.

Expoziţia „Hora Unirii”, alături de celelalte manifestări programate, a fost gândită ca un umil omagiu adus de Despărţământul ASTRA „Vasile Moga” Sebeş memoriei generaţiilor care au înfăptuit actul de la 1 Decembrie 1918, dar şi ca un dar oferit comunităţii locale cu prilejul celebrării centenarului Marii Uniri.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Rute alternative pentru evitarea blocajelor în trafic de la intrarea în Alba Iulia. Variantele care ocolesc podul de peste Mureș

Publicat

colaj rute ocolitoare

Pentru a evita traficul infernal de pe podul de peste râul Mureș, cauzat de lucrările de reparații care vor dura cel puțin două luni, șoferii au la dispoziție mai multe rute alternative, pentru a intra sau a ieși din Alba Iulia.  Cei care merg spre Deva sau Sibiu pot opta pentru varianta: centura Alba Iulia […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Locuri de muncă la stat, în județul Alba. Funcții de conducere, posturi de execuție, date și condiții de înscriere

Publicat

job

Alba24 vă prezintă locurile de muncă vacante în județul Alba, în cadrul instituțiilor de stat. Este vorba atât de funcții de conducere, cât și despre posturi de execuție, scoase la concurs și anunțate public de Agenția Națională a Funcționarilor Publici.  Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia Restaurator I Condiţiile specifice necesare în vederea participării la […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Târgul de Fete de pe Muntele Găina – meșteri populari premiați pentru păstrarea meșteșugurilor tradiționale. LISTA PREMIANȚILOR

Publicat

muntele gaina

Cei mai iscusiți meșteri populari din județul Alba au fost premiați, sâmbătă, în debutul Târgului de Fete de pe Muntele Găina pentru modul în care păstrează și promovează meșteșugurile tradiționale românești. Târgul, considerat una dintre cele mai mari și mai vechi sărbători populare în aer liber din România, a debutat în comuna Avram Iancu, localitate […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Un adăpost de animale din localitatea Ponor a fost cuprins de flăcări. Pentru stingerea focului intervin pompierii din Aiud

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un incendiu la un adăpost de animale din localitate Ponor a izbucnit sâmbătă seara, în jurul orei 23.00.  Potrivit ISU Alba, la fața locului au intervenit pompierii din Aiud cu două autospeciale de apă cu stingere și spumă.  Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate