Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

19-25 noiembrie: Expoziția itinerantă „Hora Unirii”, la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș

avatar

Publicat

Publicitate
afis expo sebes

În intervalul 19-25 noiembrie, Sebeşul va găzdui expoziția itinerantă „Hora Unirii”, operă a artistului plastic Marius Diaconu. Expoziţia, găzduită de Sala „Gheorghe Maniu” a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş, va fi vernisată luni, 19 noiembrie, de la ora 17:00 şi va putea fi vizitată pe întreg parcursul săptămânii.

În continuarea acestui moment, marţi, 20 noiembrie, de la ora 17:00, va fi organizată cea de-a VI-a ediţie a ciclului de conferinţe „Şi Sebeşul a făcut Unirea!”, invitatul special fiind părintele profesor universitar doctor Ioan Chirilă, preşedintele Senatului Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca (conferinţa va purta titlul „Cultura Unităţii”).

Miercuri, 21 noiembrie 2018, de la ora 17:00, va avea loc lansarea celui de-al IV-lea număr al anuarului „Astra Sabesiensis”, publicaţie ştiinţifică editată de Despărţământul ASTRA „Vasile Moga” Sebeş începând cu anul 2015.

Joi, 22 noiembrie 2018, începând cu ora 18:00, pe scena Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş vor evolua o serie de formaţii şi ansambluri, într-un spectacol de muzicã patriotică, intitulat sugestiv „Recunoştinţă şi Îndemn”.

Organizatorii precizează că toate activităţile programate pentru săptămâna 19-25 noiembrie, se vor derula în Sala „Gheorghe Maniu” şi Sala de Spectacole a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş.

Expoziţia este organizată de Despărţământul ASTRA „Vasile Moga” Sebeş, în colaborare cu Despărţământul ASTRA „Dr. Nicolae Căliman” Codlea, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Sebeş şi Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş.

Expoziţia „Hora Unirii”, alături de celelalte manifestări programate, a fost gândită ca un umil omagiu adus de Despărţământul ASTRA „Vasile Moga” Sebeş memoriei generaţiilor care au înfăptuit actul de la 1 Decembrie 1918, dar şi ca un dar oferit comunităţii locale cu prilejul celebrării centenarului Marii Uniri.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Suspecții de evaziune fiscală dintr-un dosar scapă de acuzaţii, dacă unul dintre ei achită prejudiciul

avatar

Publicat

Comisia juridică din Camera Deputaților a votat marți un amendament la Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, potrivit căruia, dacă unul dintre inculpații acuzați pentru aceeași evaziune fiscală achită prejudiciul integral, plus 20%, toți cei acuzați scapă de urmărirea penală.„Dispozițiile art. 10 alin. (1) se aplică tuturor inculpaților care au săvârșit împreună una […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Gafă a ministrului Culturii, rector al Universității din Alba Iulia: „Am preluat, pot să spun, ștacheta”

avatar

Publicat

daniel breaz stacheta

Noul ministru al Culturii, rectorul Universității din Alba Iulia Daniel Breaz, le-a spus spus marți deputaţilor din Comisia de Cultură că în mandatul său se va axa pe preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie și că în urmă cu două săptămâni el a preluat „ștacheta” de la omologul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

12 sectoare de drumuri județene din Alba, ÎNCHISE circulației rutiere în perioada de iarnă 2018-2019

avatar

Publicat

drum zapada

În perioada de iarnă, ca urmare a traficului rutier redus, 12 sectoare de drumuri județene din Alba, cu o lungime totală de aproape 66 de kilometri, vor fi închise circulației.Asta înseamnă că în zonele stabilite nu vor intra utilaje de deszăpezire sau luate alte măsuri de întreţinere a drumurilor, iar şoferii vor trebui să aleagă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Şedinţă la Consiliul Judeţean Alba. Taxe pe 2019, administrare drumuri, conducerea DGASPC. Ordinea de zi

avatar

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Consilierii judeţeni din Alba se reunesc joi, 13 decembrie, de la ora 11.00, în ședință ordinară, cu 11 proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat, printre altele, modificarea traseului și lungimii drumului județean DJ 705 E: DN 7 – Tărtăria – Săliştea – Săliştea Deal, exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate