Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

19-25 noiembrie: Expoziția itinerantă „Hora Unirii”, la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș

Publicat

afis expo sebes

În intervalul 19-25 noiembrie, Sebeşul va găzdui expoziția itinerantă „Hora Unirii”, operă a artistului plastic Marius Diaconu. Expoziţia, găzduită de Sala „Gheorghe Maniu” a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş, va fi vernisată luni, 19 noiembrie, de la ora 17:00 şi va putea fi vizitată pe întreg parcursul săptămânii.

În continuarea acestui moment, marţi, 20 noiembrie, de la ora 17:00, va fi organizată cea de-a VI-a ediţie a ciclului de conferinţe „Şi Sebeşul a făcut Unirea!”, invitatul special fiind părintele profesor universitar doctor Ioan Chirilă, preşedintele Senatului Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca (conferinţa va purta titlul „Cultura Unităţii”).

Miercuri, 21 noiembrie 2018, de la ora 17:00, va avea loc lansarea celui de-al IV-lea număr al anuarului „Astra Sabesiensis”, publicaţie ştiinţifică editată de Despărţământul ASTRA „Vasile Moga” Sebeş începând cu anul 2015.

Joi, 22 noiembrie 2018, începând cu ora 18:00, pe scena Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş vor evolua o serie de formaţii şi ansambluri, într-un spectacol de muzicã patriotică, intitulat sugestiv „Recunoştinţă şi Îndemn”.

Organizatorii precizează că toate activităţile programate pentru săptămâna 19-25 noiembrie, se vor derula în Sala „Gheorghe Maniu” şi Sala de Spectacole a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş.

Expoziţia este organizată de Despărţământul ASTRA „Vasile Moga” Sebeş, în colaborare cu Despărţământul ASTRA „Dr. Nicolae Căliman” Codlea, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Sebeş şi Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş.

Expoziţia „Hora Unirii”, alături de celelalte manifestări programate, a fost gândită ca un umil omagiu adus de Despărţământul ASTRA „Vasile Moga” Sebeş memoriei generaţiilor care au înfăptuit actul de la 1 Decembrie 1918, dar şi ca un dar oferit comunităţii locale cu prilejul celebrării centenarului Marii Uniri.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Mugurii Crucii Roşii”. Preşcolari din Sebeş şi Petreşti au participat la un concurs de educaţie pentru sănătate

Publicat

Zeci de copii de la 9 grădiniţe din Sebeş şi Petreşti au participat, miercuri, la concursul „Mugurii Crucii Roşii”, organizat de Crucea Roşie Română Filiala Alba, în colaborare cu Şcoala gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeş. Concursul s-a adresat copiilor preşcolari, pentru formarea deprinderilor de igienă personală şi însușirea cunoștințelor privind educația pentru sănătate. Anul acesta, la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii cred că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, dar sunt mai optimişti privind Europa. Sondaj INSCOP

Publicat

sondaj inscop

Un sondaj național realizat de INSCOP Research în martie relevă că românii sunt mai pesimiști în ceea ce privește direcția propriei țări și mai optimiști față de cea a Europei. 72,8% dintre români consideră că direcția în care se îndreaptă România este greșită. Un procent de 17,8% este de părere că direcția în care merge […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: “Micii Ecologiști ai Cetății”. Zeci de preşcolari din Alba au dovedit că sunt prieteni ai naturii

Publicat

micii ecologisti

Zeci de copii de la 17 grădiniţe din judeţul Alba au participat miercuri la a cincea ediţie a concursului “Micii Ecologiști ai Cetății”. Micuţii au avut de trecut prin trei probe: cea a costumelor confecționate din materiale reciclare, cea de întrebări și răspunsuri despre ecologie şi proba practică, în care fiecare echipaj a confecționat o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vizita Papei la Blaj: Semnificaţia beatificării celor şapte episcopi, pe Câmpia Libertăţii

Publicat

campia libertatii episcopi beatificare

În 2 iunie, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj Papa Francisc va oficia ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici uciși în România între anii 1950 – 1970. Despre semnificaţia momentului a vorbit şi Pr. Prof. Dr. Cristian Rus, de la Capela Arhiereilor din Blaj. “Momentul de beatificare de pe Câmpia Libertății din Blaj trebuie […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate