Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

19 iunie: Ziua Internațională a Plimbărilor. Beneficiile pentru sănătate ale mersului pe jos

Publicat

Ziua Internațională a Plimbărilor este o sărbătoare neoficială, dar foarte populară în mai multe țări ale lumii.

Se concentrează pe încurajarea oamenilor să încetinească și să se bucure de viață, mai degrabă decât să se grăbească orbește prin ea.

Se crede că Ziua Mondială a Vânătorii a fost creată în 1979 de W. T. Rabe. În acea perioadă, joggingul câștiga rapid popularitate, iar Rabe era îngrijorat de faptul că oamenii vor uita cum să se relaxeze și să aprecieze lumea din jurul lor. Așa că s-a născut această zi.

Ziua Internațională a plimbărilor se sărbătorește așadar în fiecare an, pe 19 iunie și este un prilej de a le reaminti oamenilor plăcerea de a merge din punctul A în punctul B, fără a avea un scop în sine.

Citește și informații legate de ce poți să faci la sfârști de săptămână: FOTO: Ce să faci în județul Alba, într-un weekend cu vreme frumoasă. Idei pentru destinații de poveste, ”în jurul casei”

Pentru că plimbarea tocmai asta înseamnă: să ieșim uneori din graba zilnică după un scop.

Potrivit specialiștilor, mersul reduce cantitatea de grăsime din corp și scade tensiunea arterială.

Un studiu realizat în 2012 la Universitatea Harvard a demonstrat că mergând între o oră și trei ore pe săptămână, riscul dezvoltării cancerului uterin este redus cu 19%.

Cercetarea este cu atât mai relevantă cu cât efectele mersului pe jos au fost studiate timp de două decenii, pe un eșantion de 73.600 de persoane.

De asemenea, mersul pe jos scade riscul de accident vascular, ține sub control diabetul, previne constipația și îmbunătățește memoria.

Cea mai lungă plimbare în jurul lumii a fost realizată de Jean Beliveau, un fost vânzător de reclame luminoase. El a mers 75.000 de kilometri, în 64 de ţări. I-a luat 11 ani să facă această plimbare.

Având în vedere că circumferinţa Pământului este de aproximativ 40.233 de kilometri, iar o persoană merge cu o viteză medie de 5 km pe oră, ar dura 347 de rile pentru a face înconjurul lumii, dacă ar merge non-stop.

Pentru a arde 540 de calorii, echivalentul unui Big Mac, trebuie să mergi o oră şi 43 de minute. Specialiştii recomandă să mergem 6000 de paşi pe zi, pentru a ne îmbunătăţi sănătatea şi 10.000 de paşi pe zi pentru a slăbi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax