Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

2 – 6 IUNIE: Întreruperi de curent în Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Zlatna și localități din mediul rural. Vezi PROGRAMUL


Publicat

Electrica anunţă noi întreruperi temporare în furnizarea energiei electrice în mai multe localităţi din judeţul Alba, din cauza lucrărilor de mentenanţă la reţea, în perioada 2 – 6 iunie. Sunt vizate zonele Alba Iulia şi cartierul Oarda de Jos, Blaj, Zlatna, Sebeș, Aiud Roşia de Secaş şi alte localităţi din mediul rural. În funcţie de condiţiile meteo, este posibil ca aceste lucrări să fie reprogramate.

Programul întreruperilor de curent în perioada 2 – 6 iunie în județul Alba:

Luni, 2 iunie:

Orele 8.00 – 16.00: Zlatna – Feneș, str. Principală; Băcaia, str. Principală; Alba Iulia – Oarda de Jos, str. Garoafelor

Orele 10.00 – 14.00: Sebeș, str. Crangă, Mircea cel Bătrân

Marți, 3 iunie:

Orele 8.00 – 15.00: Roșia de Secaș, str. Principală

Orele 8.00 – 16.00: Zlatna – Feneș, str. Principală, Băcaia, str. Principală, Alba Iulia – Oarda de Jos, str. Garoafelor

Orele 9.00 – 12.00: Aiud, str. Axente Sever, Școala generală 3, Creșa, Cămin Copii, bl. 57, sc. B, C, D, E, F, G, H, I; Blaj – Total Stratus Com

Miercuri, 4 iunie:

Orele 8.00 – 15.00: Sebeș – Răhău, str. Principală; Fărău, str. Principală;

Orele 8.00 – 16.00: Zlatna – Feneș, str. Principală; Băcaia – str. Principală

Orele 9.00 – 15.00: Bucerdea Grânoasă, str. Salcâmilor, Morii, Lucian Blaga, Lipoveni, George Coșbuc, Bisericii, Andrei Mureșanu

Joi, 5 iunie:

Orele 8.00 – 15.00: Zlatna, str. Doinei; Pianu de Jos – Plaiuri, Tonea, str. Plaiuri, Tonea; Pianu de Jos, str. Horea, Cloșca și Crișan

Orele 8.00 – 16.00: Băcaia, str. Principală

Orele 8.30 – 15.00: Fărău, Silea – parțial

Vineri, 6 iunie:

Orele 8.00 – 16.00: Băcaia, str. Principală

Orele 9.00 – 15.00: Șugag, Luncile Prigoanei, Poarta Raiului, Mănăstire Oașa; Săsciori, Loman – str. Principală; Blaj – str. Păcii, Gheorghe Lazăr, Eftimie Murgu, Aron PumnulȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Pompierii intervin la Dobra pentru înlăturarea efectelor inundațiilor de vineri. Trei gospodării afectate de viitură

Publicat

Garda de Intervenție Sebeș, în cooperare cu Serviciul de Voluntari pentru Situații de Urgență Șugag intervin sâmbătă pentru evacuarea apei din gospodariile cetățenești afectate de inundații în localitatea Dobra, comuna Șugag, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

Autoritățile continuă intervenția pentru înlăturarea efectelor negative produse de viitura de vineri. Sunt afectate 3 gospodării.

Citește și: FOTO-VIDEO: Viituri în Apuseni- la Gârda de Sus și în Șureanu- la Dobra. Apele au rupt un drum și au inundat mai multe case

Potrivit primarului comunei Șugag, Constantin Jinar, viitura venită dinspre Sibiu a umflat pârâul din localitatea Dobra, apa a trecut peste șosea și a inundat aproximativ casele oamenilor.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO ȘTIREA TA: Ploaie scurtă dar puternică, la Alba Iulia. Câteva străzi, sub ape în câteva minute

Publicat

O ploaie scurtă dar puternică a dus, sâmbătă, la inundarea câtorva străzi din Alba Iulia. 

Mai mulți cititori Alba24 au transmis o serie de fotografii și filmări. 

Zona intersecției de la Gară, una dintre cele mai joase locuri din oraș, s-a inundat și canalizarea a refulat.

Și în zona Cetății, la ploaia torențială a făcut o adevărată cascadă pe scările de la Framms.

De asemenea, s-a inundat pasajul subteran din centru (Erol), din zona Primăriei. Pompierii au fost chemați pentru evacuarea apei.

A plouat puternic și în cartierul Cetate, în Ampoi și în Cetatatea Alba Carolina.

Apa s-a adunat pe carosabil, dar mașinile nu au întâmpinat probleme deosebite.

”A venit foarte repede. În două, trei minute, strada era plină de apă. Venea de pe toate străzile și dintre blocuri” a transmis o cititoare, aflată în zona intersecției din Cetate (Mercur).

 

UPDATE ora 11:50

”Piața Iuliu Maniu, Blocul A1, Scara A si B, unde se află Evidența Populatiei. De fiecare dată când sunt precipitații naturale, întâmpinâm aceeași problemă” a transmis un cititor al ziarului.

Acesta a trimis și o filmare:

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică pentru jumătatea de Sud – Vest a județului Alba. Ploi și vânturi puternice

Publicat

Autoritățile au emis un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată valabil în aproape o jumătate din țară, și parțial în județul Alba. 

Intervalul de valabilitate: 04 iulie, ora 12:00 – 05 iulie, ora 04:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții;

Local în Moldova, Transilvania, Maramureș și la munte, precum și în nordul și nord-estul Munteniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70 – 90 km/h), vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35-40 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp.

La Alba Iulia a plouat scurt, ar puternic, în jurul orei 11,00.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

”Alba Iulia curată”, la final. Blocurile cele mai îngrijite din oraș, care au câștigat competiția lansată de primărie

Publicat

Vineri, 3 iulie 2020, a avut loc închiderea primei ediții a concursului „Alba Iulia curată”, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

În competiție au participat 56 de blocuri din municipiu, dar pe podium au fost doar 3 locuri. 

Toți participanții au primit diplomă de participare și câte un pachet constând în produse de curățenie și dezinfecție (detergent de pardoseli, detergen de geamuri, dezinfectanți de mâini și dezinfectanți de suprafețe).

Primele 3 locuri din concurs au fost ocupate de:

– Blocul 9B (str. Livezii) din Asociația de Proprietari Ampoi I – locul al III-lea – premiu în valoare de 2.000 lei

– Blocul V6 (B-dul Revoluției 1989) din Asociația de Proprietari Luceafarul – locul al II-lea – premiu în valoare de 3.500 lei

– Blocul L2 (str. Gheorghe Șincai) din Asociația de Proprietari CT 20 – locul I – premiu în valoare de 5.000 lei.

Conform regulamentului concursului premiile reprezintă o finanțare a municipalității pentru continuarea proiectului în folosul câștigătorilor ce va fi virată în contul asociațiilor de proprietari din care fac parte câștigătorii cu obligația utilizării sumelor strict în favoarea celor premiați.

Finanțarea va putea fi folosită pentru reparații, investiții și întreținerea spațiilor comune.

  • „Alba Iulia curată, a fost un exercițiu și un exemplu perfect de civism pur, într-o perioadă tulbure. Nu mă îndoiesc că, în condiții normale, fără amenințarea pandemiei, lucrurile ar fi stat chiar mai bine însă sunt impresionat de modul în care v-ați implicat, fiecare dintre dumneavoastră. Nu contest că mai e o cale lungă până la perfecțiune, dar drumul pe care l-am și l-ați ales e cel corect și rezultatele se văd. Mătura și fărașul vor fi mereu sfinte, totul e să fie folosite” – Voicu PAUL, viceprimar cu atribuții de primar

Campania “Alba Iulia curată” a fost derulată de Primăria Alba Iulia începând din 15 octombrie 2019, în tot orașul.

Provocarea a fost lansată majorității albaiulienilor, respectiv celor care locuiesc la bloc și care gospodăresc importante suprafețe de spații verzi, alei și trotuare aflate în vecinătatea imobilelor lor.

Intenția clară a fost să dezvoltăm implicarea socială și spiritul de comunitate, și, urmând exemplul altor administrații publice să încercăm să-i implicăm direct pe albaiulieni într-unamplu program de măsuri de curățenie și salubrizare.

Situația actuală cauzată de pandemia de COVID-19 a dus la mici schimbări în etapele proiectului propus.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate