Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

2 aprilie: Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret. Țările cu cel mai mare procent de cititori tineri

Publicat

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret este sărbătorită în fiecare an pe 2 aprilie pentru a promova plăcerea lecturii în rândul copiilor și tinerilor și pentru a evidenția importanța literaturii pentru dezvoltarea lor intelectuală și emoțională.

Această zi a fost inițiată în 1967 de către International Board on Books for Young People (IBBY), o organizație internațională non-profit care promovează literatura pentru copii și tineri.

Scopul principal al acestei zile este de a încuraja lectura în rândul tinerilor și de a promova accesul la cărți de calitate pentru copii, indiferent de locul în care se află în lume.

În fiecare an, Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret este sărbătorită cu evenimente precum lecturi publice, expoziții de cărți, concursuri literare și alte activități menite să atragă atenția asupra importanței lecturii în dezvoltarea copiilor și tinerilor.

De asemenea, este o ocazie pentru a celebra autorii și ilustratorii care contribuie la crearea cărților pentru copii și tineret.

Țările cu cel mai mare procent de cititori tineri sunt Islanda, Norvegia, Finlanda, Elveția și Franța.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax