Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

2 august 2020: Ziua Surorilor. Profitați de această zi pentru a le reaminti cât de mult le iubiți. Surori celebre în istorie

Publicat

În prima duminică din luna august se sărbătorește la nivel internațional Ziua Surorilor, mai puțin cunoscută la noi. 

Totuși, chiar dacă este pentru prima dată când auziți de acest lucru, profitați de această zi pentru a spune surorii sau surorilor dumneavoastră ”la mulți ani”.

Vă puteți petrece această zi încercând să o faceți mai specială pentru ea și chiar îi puteți face un mic cadou. Amintiți-vă de momentele din copilărie și veți înțelege că sora voastră este de fapt, unică.

Cu toate că nu se cunosc originile Zilei Surorilor, putem urmări cuvântul englezesc pentru soră în cuvântul vechi norvegian „sistir”, care provine din cuvântul proto-germanic „swester”.

În unele societăți, termenul „soră” s-a extins în sensul său colocvial pentru a include femeile care împart o prietenie strânsă.  Să ne luăm un moment pentru a sărbători câteva surori mari și memorabile din întreaga istorie.

Surori celebre

În 39 î.e.n., surorile Trung, Trung Trac și Trung Nhi, au condus prima mișcare de independență vietnameză prin rebeliunea de succes împotriva dictatorilor lor chinezi și instituirea propriului stat independent matriarhal. Au fost crescute învățând arte marțiale și studiind arta războiului și au continuat să creeze o mare armată de rebeli care erau în mare parte femei. ab24

Surorile Grimke, Angelina și Sarah, au fost activiste și abolitioniste pentru drepturile femeilor din secolul al XIX-lea, ceea ce este extrem de impresionant, având în vedere că tatăl lor era un proprietar de sclavi înstăriți în orașul natal din Charleston. Doamnele și-au respins stilul de viață de lux, s-au mutat spre nord, au devenit Quakers și au ținut prelegeri despre experiențele lor martor la brutalitățile sclaviei.

Surorile Bronte, Charlotte, Emily și Anne sunt cunoscute pentru romanele și realizările lor din literatură. Se spune că surorile au fost deosebit de apropiate din cauza deceselor mamei și a celor două surori mai mari, precum și că au fost crescute într-o relativă izolare.

Patricia, Minerva și Antonia Mirabal, cunoscute și sub numele de Las Mariposas, sunt eroine naționale în Republica Dominicană pentru opoziția lor față de dictatorul Rafael Trujillo. Cele trei tinere au devenit simboluri ale rezistenței populare și feministe în timpul secolului XX.

Serena și Venus Williams sunt, probabil, cele mai faimoase surori din lume acum. Amândouă au deschis calea pentru mulți alți jucători afro-americani și hispanici într-un sport odată foarte exclusiv și omogen.

Acestea sunt doar câteva dintre surorile cunoscute de-a lungul istoriei.

Asigurați-vă însă că vă prețuiți propria soră, fie că este sau nu celebră.

Foto: Lorri Lang from Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax