Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

2 iulie: În România se sărbătorește Ziua Justiției. Ce mesaj au reprezentații ÎCCJ pentru colegii lor dar și pentru cetățeni

Publicat

justitie

Ziua Justiţiei se sărbătoreşte în prima duminică a lunii iulie, în 2023 fiind marcată la 2 iulie.

Această zi a fost instituită în anul 1994, prin Hotărârea nr. 364 a Guvernului României, având menirea de a marca rolul şi importanţa puterii judecătoreşti, ale partenerilor justiţiei, ale tuturor oamenilor legii în încercarea de consolidare a statului de drept. Totodată, această zi constituie un bun prilej pentru consolidarea relaţiilor instituţionale.

De-a lungul timpului, cu prilejul acestei zile, Uniunea Juriştilor din România şi/sau Consiliul Superior al Magistraturii au organizat o serie de manifestări, ce au inclus seminarii, conferinţe, dezbateri publice, zilele porţilor deschise la instituţiile de profil, la care participă magistraţi şi reprezentanţi ai profesiilor juridice liberale (avocaţi, notari publici, consilieri juridici, executori judecătoreşti), personalităţi ale vieţii publice şi juridice. Totodată, reprezentanţi din domeniu transmit, cu această ocazie, mesaje dedicate acestei zile.

La 3 iulie 2022, cu ocazia sărbătoririi Zilei Justiţiei, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Corina Corbu, a transmis un mesaj în care afirma că în centrul justiţiei trebuie să se afle cetăţeanul, ceea ce este specific oricărui serviciu public.

„Ziua Justiţiei reprezintă nu doar un prilej aniversar, în cadrul căruia oferim o cuvenită recunoaştere muncii şi dăruirii profesionale a judecătorilor, magistraţilor – asistenţi, grefierilor şi a celorlalte categorii de personal care constituie coloana vertebrală a sistemului de instanţe judecătoreşti, dar ne dă şi ocazia de a reflecta la priorităţile serviciului nostru public pentru perioada următoare”, mai afirma, între altele, preşedinta ÎCCJ în mesajul său.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Marius

    duminică, 02.07.2023 at 11:37

    Ziua mafiei și incompetenței se sărbătorește azi 😉

    Niște sclavi a mafiei din guvern,ce au salarii nesimțite de mari cu pensii enorme și iasă la pensie mai iute decât restul oamenilor cinstiți .

    Când te judeci pentru dreptate ei nu ți-o oferă , ține cu mafia din guvern 🤬

  2. pilu

    duminică, 02.07.2023 at 12:55

    La ce justiţie avem în ţara asta nu avem ce sărbători. Şi nici nu vom avea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax