Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

2 iulie: Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate (OZN). Care este originea acestei zile

Publicat

Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate (World UFO Day) a fost stabilită în urma unui eveniment petrecut în noaptea de 2 spre 3 iulie 1947, în SUA, lângă Roswell, cunoscut sub denumirea de „incidentul Roswell” şi care a stârnit numeroase controverse.

Acest incident a rămas unul dintre cele mai misterioase şi mai controversate fenomene de pe planetă și a inspirat multe producții cinematografice, cărți, ulterior.

Scenariul cel mai vehiculat este cel al prăbuşirii unei nave extraterestre în apropierea localităţii americane Roswell, în iulie 1947.

La scurt timp după mediatizarea incidentului, s-au format două tabere, fiecare susţinând cu tărie propria versiune asupra a ceea ce s-a întâmplat în acel loc.

Ufologii şi conspiraţioniştii cred cu tărie că este vorba despre prăbuşirea unui OZN.

Mulţi cercetători de OZN-uri cred că nava extraterestră s-a prăbuşit la Roswell şi că forţele militare americane au încercat să ascundă faptul că aceasta a fost recuperată chiar de ei.

În rândul scepticilor şi a reprezentanţilor guvernamentali s-au conturat mai multe variante, cea mai populară fiind aceea a prăbuşirii unui balon meteorologic aflat într-o misiune de testare în cadrul unui experiment secret denumit „Mogul”, potrivit Agerpres.

Incidentul Roswell a determinat, în timp, şi crearea unei industrii, care, pornind de la prezumţia existenţei OZN-urilor, s-a dezvoltat în mica localitate americană vizitată de mii de turişti.

Cercetători OZN (UFO), autori de romane ştiinţifico-fantastice şi iubitori ai misterelor Universului, susţin prelegeri, vizionează filme şi ascultă muzică. Nu este ocolit nici Muzeu OZN, deschis în mica localitate americană şi ajuns celebru datorită exponatelor.

Organizaţii sau grupuri – pe ai căror membri îi unesc pasiunea pentru astfel de fenomene – din diferite țări pe mapamond, organizează diverse acţiuni pentru a marca această zi.

În trecut, evenimente puse pe seama extratereştrilor erau marcare la două date distincte: pe 24 iunie şi, respectiv, 2 iulie.

Pentru ca sărbătoarea să adune un număr mai mare de oameni şi să se evite confuziile, WUFODO (World UFO Day Organization) a declarat ziua de 2 iulie – Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate.

sursa foto: Pexels.com free

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax