Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

2 octombrie: Ziua Mondială a Nonviolenței. Reamintește lumii importanța păcii

Publicat

2 octombrie: Ziua Mondială a Nonviolenței. Este sărbătorită anual pe 2 octombrie și coincide cu ziua de naștere a lui Mahatma Gandhi, liderul mișcării pentru independența Indiei și un simbol al rezistenței nonviolente.

Ziua a fost declarată oficial de Organizația Națiunilor Unite (ONU) în anul 2007, cu scopul de a promova pacea, toleranța, înțelegerea și soluționarea conflictelor prin metode nonviolente.

Această zi nu se concentrează doar pe importanța nonviolenței în rezolvarea conflictelor dintre oameni și ca factor al progresului, ci și asupra comemorării lui Mahatma Gandhi, o mare personalitate istorică a secolului XX și promotor al conceptului de „nonviolență”.

De altfel, Ziua Mondială a Nonviolenței coincide cu data nașterii activistului indian (2 octombrie 1869).

Acest fapt nu este unul întâmplător, Organizația Națiunilor Unite alegând în mod expres această dată, la momentul creării acestei zile în anul 2007, pentru a-i oferi o dublă semnificație, scrie National Today.

Importanța Zilei Mondiale a Nonviolenței

Nonviolența nu este neapărat sinonimă cu pacifismul. A promova nonviolența presupune să ne implicăm activ în acțiuni precum proteste pașnice și marșuri, menite să atragă atenția asupra unei probleme mari din societate și să schimbe modul de gândire și de abordare ale mentalului colectiv și chiar al decidenților politici față de aceștia.

De asemenea, nonviolența nu se referă doar la rezolvarea problemelor de mare anvergură, precum războaiele, ci presupune și adoptarea unei anumite filosofii de viață.

Numai rezolvând pe cale pașnică divergențele dintre noi putem spera la schimbarea climatului social.

Ziua Mondială a Nonviolenței este o oportunitate de a reflecta asupra modalităților prin care putem promova pacea și soluționarea conflictelor fără a recurge la violență.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate