Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

2 septembrie: Mamut Bike Race 2017. PROGRAMUL competiţiei de mountain-bike de la Alba Iulia şi detalii de la organizatori

Publicat

start doi mamut bike racePe 2 septembrie, sunteţi invitaţi la o nouă ediţie Mamut Bike Race, o competiţie în care sportul şi performanţa se îmbină în mod plăcut cu distracţia şi socializarea.

MBR2017 propune 2 trasee de concurs provocatoare, pe care fiecare dintre participanți își poate testa condiția fizică și nivelul de pregătire. Competiția este de tipul mountain-bike XC, destinată în principal sportivilor amatori (începători, intermediari și avansați), precum și sportivilor legitimați la cluburi sportive.

Mamut Bike Race este un nou mod de a împrieteni mișcarea cu explorarea unei piste numită de pasionați Transalpina bicicliștilor, de a îmbina distracția cu protejarea mediului înconjurător și de a contopi aventura cu autodepășirea.

Evenimentul este o competiție outdoor desfășurată în mare parte prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia. Traseele propuse în acest an vor include zone de asfalt (pista de biciclete și șosea), pământ, pietriș, bolovăniș și iarbă (drumuri secundare, drumuri forestiere și poteci turistice). Cele 2 trasee sunt adaptate cerințelor sportivilor amatori și profesioniști, fiecare dintre participanți putând alege în funcție de condiția fizică și nivelul propriu de pregătire.

Parcurgând traseele vei ajunge în zone de belvedere asupra orașului, cât și pe vârful Mamut (altitudine 765m), cu o excelentă panoramă înspre Pietrele Ampoiței și Piatra Craivii. Traseul scurt propus în acest an este mai provocator, trece prin cătune izolate, ambele trasee ajungând pe Dealul Stânii (altitudine 920m). În zilele senine de toamnă se deschid privirii perspective de neuitat înspre Valea Mureșului și Carpații Meridionali.

Desfășurarea evenimentului are loc cu plecare de la baza de agrement din zona Mamut, construită pentru a oferi albaiulienilor şi turiştilor un spaţiu amenajat pentru picnic şi recreere. Baza de agrement cuprinde locuri de parcare, locuri destinate desfăşurării unor activităţi de picnic, loc de joacă pentru copii și un pavilion central destinat desfăşurării de activităţi de alimentaţie publică.

AICI şi AICI, detalii despre trasee.

AICI, regulamentul concursului.

PROGRAM

Joi, 31 august 2017.

18:00 – 20:00-Ridicare pachete de concurs
Înscrieri la fața locului

Vineri, 1 septembrie 2017.

18:00 – 20:00-Ridicare pachete de concurs
Înscrieri la fața locului

Sâmbătă, 2 septembrie 2017 – ZIUA CONCURSULUI

7:30 – 9:30-Ridicare pachete de concurs, Înscrieri la fața locului

9:45 – 10:00-Ședință tehnică cu toți participanții.

10:15-Alinierea concurenților la start – traseu lung (MARATON)

10:30-START traseu lung (MARATON)

11:15-Alinierea concurenților la start – traseu scurt (RACE)

11:30-START traseu scurt (RACE)

13:00-Așteptarea primilor concurenți

17:00-Premierea

19:30-Încheierea evenimentului

20:00-Ridicarea restricțiilor auto din zona de concurs.

În funcție de numărul participanților și de condițiile meteorologice la data și locul concursului, programul prezentat poate fi modificat.

Timp limită parcurgere traseu scurt: 5ore 30min

Timp limită parcurgere traseu lung: 6ore

După acest timp, concurentul care nu trece linia de sosire va fi considerat descalificat (DNF).

Timp limită intermediar – (PA2 – despărțire trasee, Inuri): pentru traseu scurt – 3ore, după start, iar pentru traseu lung 2ore 30min, după start. După acest timp, concurentul care nu ajunge la punctele de alimentare specificate va fi considerat descalificat (DNF).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax