Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

20-23 august: Reprezentanta CE din România, Angela Filote, în Alba Iulia. Vizite la Aiud, Ciumbrud şi la cea mai performantă clinică de urologie din Transilvania

Publicat

În perioada 20-23 august, Angela Filote, șefa CE din România va fi oaspetele Agenției de Dezvoltare Regională Centru. Scopul vizitei este acela de a vedea rezultatele a trei inițiative deja finalizate, pe domeniul social, dar și pentru susținerea mediului privat, prin intervenții în medicină și turism.

Miercuri și joi, 20-21 august, toți jurnaliștii din Regiunea Centru vor putea vedea în ce mod și pentru ce au fost alocate fondurile Regio, derulate de ADR Centru.

Ziariștii care se vor alătura delegației Reprezentanței CE din România vor avea ocazia să vadă la fața locului rezultatele unor proiecte finanțate din bugetul Programului Operațional Regional, în județul Alba. Miercuri, după întâlnirea cu Angela Filote, începând cu ora 15.00, echipa ADR Centru va merge la una dintre cele mai performante clinici de urologie din Transilvania, proiect realizat de către o microintreprindere, prin intermediul căreia au fost create șase locuri de muncă și unde sunt tratați lunar peste 100 de pacienți, în condiții moderne.

În cea de-a doua zi, se va face o deplasare în municipiul Aiud, unde, la Centrul de Servicii Sociale se poate vedea rezultatul investițiilor Consiliului Județean Alba și al municipalității aiudene. Aici, într-o fostă centrală termică de cartier, dezafectată de ani de zile, s-a realizat un centru care oferă servicii sociale pentru copii și tineri aflați în situații speciale. Un centru de logopedie, dar și unul pentru recuperare și kinetoterapie funcționează în clădirea reabilitată din temelii, unde, în timpul anului școlar, învață și un grup de copii cu probleme de autism. În acest sens, delegația condusă de ADR Centru va fi informată și despre felul în care investițiile în infrastructură, finanțate prin programul REGIO, au fost continuate prin proiecte în domeniul economiei sociale.

Tot joi, în jurul amiezii, se va face o vizită la Ciumbrud, pentru a vedea cum un investitor privat a renovat o fostă magazie de CAP comunist, realizând o structură modernă de primire turistică. Pe tot parcursul vizitei, participanților le vor fi oferite informații privind stadiul implementării Programului Operațional Regional 2007-2013 la nivelul Regiunii Centru, pentru a sublinia evoluția proiectelor și modul cum sunt cheltuite fondurile nerambursabile. Ultimul proiect vizitat va fi ”Casa Domeniile Vinului”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax