Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

20 de persoane care au participat la o nuntă și o cununie la Alba Iulia și Ocoliș au ajuns la spital. Anchetă DSP Alba

Publicat

Direcția de Sănătate Publică Alba a demarat două anchete epidemiologice în urma a două evenimente petrecute sâmbătă seara în județ. 20 de persoane au ajuns la spital după ce au acuzat stări de rău. 

Potrivit reprezentanților DSP Alba, este vorba despre o cununie care a avut loc la o pensiune de pe raza comunei Ocoliș. Din cele 40 de persoane participante, 7 au acuzat stări de rău și au fost transportate la cea mai apropiată unitate sanitară, și anume Spitalul Municipal Turda. Trei au plecat acasă în cursul nopții iar patru (doi bărbați și două femei) au fost internați însă în prezent starea lor este una bună.

Cea de-a doua anchetă epidemiologică a fost declanșată după ce tot în cursul serii de sâmbătă alte 13 persoane care participau la o nuntă ce a avut loc la o sală de evenimente de pe raza municipiului Alba Iulia au acuzat de asemenea stări de rău și s-au prezentat la UPU Alba Iulia.

Un copil de 14 ani care acuza o stare de rău ușoară/moderată a fost internat pentru supraveghere. Ceilalți au refuzat internarea. La nuntă au participat aproximativ 200 de persoane.

„În ambele cazuri menționate inspectorii DSP Alba, alături de reprezentanți ai DSVSA Alba și cei ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Alba, s-au deplasat în teren pentru a preleva probe din mâncarea servită cât și de pe mâinile personalului care a manipulat alimentele la cele două locații pentru stabilirea exactă a cauzei care a dus la cele 21 cazuri de presupusă toxiinfecție alimentară.

Vom reveni cu concluzii și măsuri după finalizarea analizelor de laborator și a anchetelor epidemiologice”, au transmis reprezentanții DSP Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax