Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

20 de personaje din istorie au prins viaţă la Sala Unirii

Publicat

Muzeografi şi istorici din cadrul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia au defilat, marţi,  în costume de epocă. Vizitatorii instituţiei de cultură au avut ocazia să discute şi chiar să se fotografieze alături de personaje precum Horea, Decebal, Traian, Avram Iancu, Iuliu Maniu, Camil Velican, primul primar al Alba Iuliei, dar şi alături de legionari romani, oameni din paleolitic şi epoca metalelor. Angajaţii muzeului au prezentat 20 de ţinute istorice, în exclusivitate, în faţa elevilor de la mai multe şcoli din oraş. Ţinutele vor face parte din colecţia Muzeului Naţional al Unirii. „Am încercat să găsim o modalitate inedită de face cunoştinţă publicului cu personaje reprezentative pentru istoria noastră. Toate aceste costume vor fi folosite în cadrul evenimentelor pe care le vom organiza în viitor. Această prezentare poate fi considerată ca o altfel de lecţie de muzeologie oferită elevilor”, a declarat Tudor Roşu, istoric în cadrul instituţiei.

Costumele  au fost apreciate de tinerii prezenţi la Sala Unirii: „Mi-a plăcut foarte mult, în special omul preistoric. Aş vrea să putem vedea mai des astfel de prezentări”, a fost de părere una dintre eleve.  Ţinutele istoriei au fost realizate de firma „Orizont Lux” din Alba Iulia, cea care a creat şi vestimentaţiile Gărzii de Onoare de la Traseul celor Trei Fortificaţii. Ţinutele istoriei au fost finanţate prin intermediul unui proiect în valoare de 25.800 de lei, câştigat de muzeu în cadrul unei competiţii naţionale, organizate de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax