Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

20 ianuarie: Ziua Internațională a Acceptării. Este dedicată persoanelor cu dizabilități

Publicat

20 ianuarie: Ziua Internațională a Acceptării. Este important să acceptăm anumite lucruri în viață.  Aceasta este o zi în care oamenii din întreaga lume se unesc pentru a înfrunta provocările care vin odată cu dizabilitățile.

Ziua Internațională a Acceptării a fost creată ca o modalitate de recunoaștere a acceptării sociale a dizabilității.

Acceptarea reduce stigmatizarea și discriminarea la adresa persoanelor cu dizabilități. Prin înțelegerea și recunoașterea valorii fiecărei persoane, se creează un mediu în care toți oamenii pot trăi și colabora împreună fără prejudecăți.

Cu toții am experimentat la un moment dat în viața noastră o situație în care am fost excluși sau excluși dintr-un grup sau dintr-o adunare socială.

Amintește-ți un asemenea moment și imaginează-ți ce ar fi dacă excluderea ar fi o parte obișnuită a vieții tale de zi cu zi.

Într-o lume ideală, toți indivizii ar fi acceptați așa cum sunt, indiferent cât de diferiți, oricât de unici.

Ziua Internațională a Acceptării este un omagiu adus fondatorului 3E Love și creatorului Simbolului Acceptării Annie Hopkins.

Ea a fondat 3E Love cu scopul de a face lumea un loc mai bun și de a educa oamenii.

  • Annie Hopkins, care s-a născut în 1984, a crescut într-o lume care a încercat să limiteze ceea ce putea fi și ceea ce putea face. Era de așteptat să nu urmeze studii superioare sau să trăiască independent. Cu toate acestea, lui Annie nu-i păsa. A ales să-și trăiască viața așa cum și-a dorit.

Simbolul Acceptării cuprinde un scaun cu rotile în formă de inimă.

Această zi a fost creată la un an după ce Hopkins a murit din cauza unor complicații neașteptate care au apărut în timpul unei proceduri medicale simple.

Foto: 3E Love – Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax