Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

20 iulie: Damian & Brothers, concert extraordinar în Munții Apuseni, la Târgul de Fete de pe Muntele Găina

Publicat

Unul dintre momentele de excepție de anul acesta în județul Alba îl reprezintă concertul extraordinar „Damian & Brothers” de pe Vârful Muntelui Găina (cota 1486). Acesta va avea loc în cadrul Târgului de fete de pe Muntele Găina, în seara zilei de 20 iulie. 

Cei prezenți vor putea asculta Live „Trandafire”, „Se mărită Mona mea”, „Cenușăreaso”, „Șaraiman” și multe alte cântece by Damian Drăghici & Brothers.

Citește și Târgul de Fete de pe Muntele Găina 2024. Ce au pregătit organizatorii în acest an. Concert, spectacole, târg de meșteșuguri

Damian & Brothers, la Târgul de Fete de pe Muntele Găina

„Accesul la concert va fi liber, panorama este superbă, iar distracția este garantată. Vă așteptăm în număr cât mai mare”, au transmis organizatorii evenimentului.

În 2006 lansează un proiect de suflet – „Damian & Brothers”, care îmbină muzica tradițională lăutărească cu elemente de jazz, rock, raggae și chiar dubstep. Îi depășește așteptările prin cele peste 600 de concerte susținute cu casa închisă, pe o durată de 3 ani.

Plecând de la ideea unui film documentar despre unii dintre cei mai talentați lăutari rromi din 9 țări (România, Bulgaria, Ungaria, Rusia, Grecia, Franța, Spania, Italia și India) s-a metamorfozat, cu fiecare contact și descoperire a ceva neașteptat, în expresia fizică (aproape) a energiei generate de instrument, lăsând sentimentul de moment să fie simțit fără îngrădire.

Cunoscând astfel mai multe povești în care se împletesc tumultuous toate aspectele vieții, a înțeles de fapt ce anume dă grai geniului muzical – „evenimentele senzaționale din viața lor”.

De la al 6-lea lăutar român cunoscut, se contura proiectul muzical „Damian & Brothers”, lăsând în urmădocumentarul. S-a întregit la al 18-lea lăutar, când au și realizat câteva clipuri. I-a prezentat americanilor cu care colabora spunând că aceștia sunt frații lui „my brothers”, luând viață astfel și numele proiectului „Damian & Brothers”.

Fiind una dintre cele mai frumoase experiențe ale sale, precum însuși declară Damian, în cadrul proiectului „Damian & Brothers” scoate pe piață mai multe albume: „Gypsy Rock: Change or Die” și „RoManiac” alături de alți 24 de artiști consacrați în România, precum Smiley („În stație la Lizeanu”), Delia („Mona”), Andra & Cabron („Lume, lume”), Feli („Hopa diri da”).

Single-urile de succes au adunat zeci de milioane de vizualizări pe YouTube”, au mai transmis organizatorii.

Programul detaliat al Târgului de fete de pe Muntele Găina (20-21 iulie 2024) va fi publicat în scurt timp. Proiectul este organizat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Consiliul Județean Alba și Primăria comunei Avram Iancu, cu sprijinul Asociației Composesorat Silvic „Avram Iancu”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax