Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

20 octombrie: Dată limită pentru depunerea propunerilor de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale. Termen prelungit cu cinci zile

Publicat

fonduri europene

fonduri europene Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a prelungit cu cinci zile perioada de depunere a propunerilor de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale. Astfel, acestea pot fi depuse până la data de 20 octombrie, iar ”cei care în trecut nu au reușit să depună proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale sau cărora le-au fost respinse cererile de finanțare având în vedere complexitatea apelului au acum o șansă în plus să contracteze finanțări”, potrivit ministrului Eugen Teodorovici. Pentru acest nou apel de proiecte s-au alocat fonduri cu o valoare de 100 milioane de euro.

„Autoritatea de Management a Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, aflată în directa coordonare a Ministerului Fondurilor Europene, anunță că sesiunea de încărcare a propunerilor de proiecte în cadrul celui de al doilea apel dedicat dezvoltării economiei sociale va fi deschisă până în data de 20 octombrie a.c., ora 16,00. Perioada în care pot fi depuse propunerile de proiecte a fost prelungită cu cinci zile în contextul în care sistemul informatic Action Web a prezentat unele deficiențe de funcționare în zilele de 1 și 2 octombrie”, informează MFE.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a precizat că s-a decis deschiderea unei noi cereri de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale datorită interesului manifestat de solicitanți în cadrul primului apel.

„Cei care în trecut nu au reușit să depună proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale sau cărora le-au fost respinse cererile de finanțare având în vedere complexitatea apelului au acum o șansă în plus să contracteze finanțări. Pentru acest nou apel de proiecte am alocat fonduri cu o valoare de 100 milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale din fondurile UE de care dispunem prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane”, a afirmat Teodorovici.

Primul apel de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale s-a desfășurat în perioada 28 iulie — 11 august și a avut un buget de 200 de milioane de euro. În data de 22 septembrie, au fost semnate contractele de finanțare pentru primele 63 de proiecte evaluate în cadrul apelului lansat în data de 28 iulie. Proiectele semnate au un buget de aproximativ 82 de milioane de euro, din care fondurile UE reprezintă peste 66 de milioane de euro.

„Autoritatea de Management POS DRU a publicat în data de 30 septembrie a.c. a doua listă cu propunerile de proiecte care s-au calificat pentru a obține finanțare europeană. Conform prevederilor Ghidului solicitantului, au fost selectate propunerile de proiecte care au obținut minimum 70 de puncte în cadrul procesului de evaluare. Pe listă sunt 45 de proiecte, cu un buget de aproximativ 47 milioane de euro, din care fondurile europene reprezintă peste 45,7 milioane de euro”, mai arată MFE.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax