Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

200 de medici care au terminat rezidențialul ar putea fi angajați fără concurs. OUG în primă lectură, pe masa Guvernului

Publicat

Seful DSU, Raed Arafat a propus Guvernului în primă lectură un proiect de ordonanță de urgență prin care va fi suplimentat personalul medical din spitale cu 200 de medici care au terminat rezidențiatul. Aceștia ar urma să fie angajati mai întâi la Spitalul de Urgență MAI „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” și mai apoi distribuiți către alte unități sanitare.

„Lucrăm inclusiv pe partea de personal. (…) Există un număr important de medici din diferite specialităță care și-au dat acum examenul de specialitate și au finalizat rezidențiatul. Propunerea noastră, printr-o OUG dacă sunteți de acordă să o punem astăzi în primă lectură, prin care am propus primii 200. Specialitățile pe care le țintim sunt ATI, urgență, infecțioase, pneumologie, epidemiologie și radiologie. Să vedem dacă e cerere, atunci venim cu suplimentarea. Îi angajăm la Spitalul Gerota al MAI și de acolo îi distribuim, prin coordonarea pe care o să o avem de la departament.

Declarațiile șefului DSU, de la minutul 13:50

La finalizarea perioadei care poate să dureze vreo 6 luni, ei vor avea posibilitatea să aleagă posturile vacante unde vor să meargă, fără concurs. Asta prevede OUG. Acesta este modul prin care vom atrage medicii care au terminat. (…) Avem evidența. De mâine o să începem să luăm pe listă pe cei care doresc acest lucru. (…) Vă dau un exemplu la ATI numărul aproximativ celor care au dat examenul sunt vreo 130, numai aproximativ 70 sunt fără posturi. Unii deja au posturi. Atunci am luat cei 70 pe ATI care sunt fără posturi. Mai avem un număr care sunt pe urgență, pe infecțioase. Cei care au posturi vor rămâne în posturile lor, însă cei care nu au posturi sunt cei care fac obiectul acestei OUG”, a declarat Raed Arafat, joi la începutul ședintei de Guvern.

Arafat a adăugat că sunt discuții pentru a crește capacitatea de ventilație la unitățile de primiri urgențe.

„La nivelul unităților de primiri urgențe, în discuțiile cu colegii pe care le vom avea inclusiv mâine, este creșterea capacității de ventilație, dar ea este limitată pentru că este gândită pentru altfel de activitate. Acum, dacă va crește numărul, vom încerca să suplimentam din ventilatoarele pe care le avem în stoc ca să putem să asigurăm îngrijirea bolnavului corect până este preluat de secțiile de terapie intensivă care poate la orice moment să nu aibă loc, să așteptăm o oră, două, trei și atunci va trebui pacientul să fie îngrijit corect în unitatea de primiri urgențe”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax