Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

2013 aduce scumpiri la prețul gazelor, din vară. Ministrul delegat pentru energie a confirmat informația

Publicat

Începând din acest an, românii vor plăti mai mult pentru prețul gazelor. Informația a fost confirmată de Constantin Niță, ministrul delegat pentru energie în cadrul unei recepții organizată de EON Gaz. Acesta nu a putut preciza încă nivelul scumpirilor.

“Există un calendar semnat cu Fondul Monetar Internaţional, cu Banca Mondială şi cu Comisia Europeană, iar preţul gazelor va fi liberalizat pentru consumatorii casnici, până în anul 2014. Vor urma nişte creşteri, însă nu la nivelul la care vă aşteptaţi dumneavoastră şi nu pot să vă declar un procent. Nu ştiu exact de când şi cu cât, dar vă pot spune că în luna iunie, autorităţile naţionale vor stabili aceste detalii”, a precizat Niţă.

Cifrele vehiculate încă din 2012 situau creşterile de preţ probabile la 2 procente în luna iulie şi la încă 3 procente în octombrie 2013, pentru a ajunge la aproape 70 la sută la liberalizarea totală.

Tarifele aprobate de ANRE din septembrie 2012 pornesc de la 94 MWH pentru consumatorii casnici şi de la 125 MWH pentru consumatorii noncasnici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Radiografia scumpirilor din 2013 în Alba. Vom plăti mai mult pentru apă, energie electrică, impozite locale, dar și pentru vicii | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax