Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

21-24 iunie: „Sărbătoarea Muzicii ” îi aduce în Alba Iulia pe Monica Anghel, „Domino”, „Moonlight Breakfast” și „Robin and the Backstabbers”

Publicat

Sfârșitul lunii iunie va sta din nou, la Alba Iulia, sub semnul muzicii live. Pentru a doua oară, Sărbătoarea Muzicii își va deschide porțile în orașul-cetate, iar, timp de 4 zile, în intervalul 21-24 iunie, Piața Cetății va răsuna de muzică simfonică, musical-uri de cabaret și cover-uri ale celor mai cunoscute piese din lume. Între invitații speciali ai evenimentului se numără și îndrăgita interpretă Monica Anghel.

Pregătirile pentru marele eveniment sunt în toi, iar foarte curând reprezentanții administrației locale vor face public și programul complet al concertelor.

Ceea ce am reușit să aflăm până acum este că în cadrul ediției din acest an vom avea parte, de vineri și până luni, de concerte demne de marile scene ale lumii, iar între cei care ne vor invita la distracție se regăsesc și trupa sibiană Domino, bucureștenii de la Robin and the Backstabbers și interpreții de la Moonlight Breakfast. Pasionații de muzică și muzicienii se vor putea înscrie și la workshop-urile și masterclass-urile susținute în cadrul festivalului de renumiți profesori din țară.

Tot în Piața Cetății vom putea asculta și concertul filarmonic susținut de Proms of Delight și spectacolul de cabaret Bonsoir Paris! Pentru cei mici, la Alba Iulia va fi repusă în scenă Cartea Junglei, un spectacol de operetă ce cu siguranță se va bucura de mare succes. The London Quartet va încânta spectatorii cu cantabile Acapella iar trupa 7th Flower și Dj Badea Funk ne vor invita la dans.

Revenim în curând cu programul complet.

Domino

Romulus Cipariu, Sebastian Marcovici și Valentin Oancea sunt sibienii care au reușit să tempereze forța si volumul acustic al tobei cu claritatea și acuratețea unui instrument armonic atât de complex cum este țambalul, ritmul fiind susținut de chitara bas.

Au potrivit instrumentele asemenea unui joc de domino, găsind punctele comune și exploatându-le atuurile. În această combinație, melodiile unor artiști consacrați gen Beatles, Pink Floyd, Muse, The Rolling Stones, Tudor Gheorghe au sunat altfel joi seara, la concertul de debut. Este și modul în care vor să se poziționeze ca trupă, ocupând o nișă în piață, aceea a unui rock cu influențe din folclorul românesc.

Robin and the Backstabbers

Robin and the Backstabbers este un grup de pop melodramatic din Bucureşti, înfiinţat în 2010. Componenţa actuală îi cuprinde pe Andrei Robin Proca (voce, chitară), Florentin Vasile (chitară), Vlad Feneşan (chitară bas), Vladimir Proca (tobe), Radu Moldovan (tobe) şi Andrei Fântână (saxofon, acordeon, chitară). Formaţia s-a bucurat de un anume magnetism încă de la început, câştigând Premiul Publicului la ediţia din 2010 a competiţiei Stufstock Newcomers.

Robin and the Backstabbers a lansat un singur album de studio, în noiembrie 2012, intitulat Bacovia Overdrive, vol. 1: Stalingrad, primul dintr-o trilogie care urmează să mai cuprindă Arhanghel’sk şi Vladivostok. În luna aprilie 2012, în cadrul premiilor ONAIR Music Awards, Robin and the Backstabbers au câştigat două premii: Best Alternative Rock şi şi Artistul Anului 2012.

Moonlight Breakfast

Moonlight Breakfast și-a lansat primul album din carieră, “Shout”,în vara anului 2012, la Teatrul de Vară Herăstrău din București.

Moonlight Breakfast s-a înființat în 2011 și a început în forță cariera muzicală, cu deschiderea concertului Jamiroquai, pe plaja din Mamaia. Prima piesă a trupei a putut fi auzită la Radio Guerrilla, după care au urmat și alte piese și mai multe concerte live chiar din studiourile radioului, în cadrul emisiunilor Guerrilive și Logout cu Bogdan Șerban. Trupa este compusă din Bazooka (tobe şi clarinet), Printzu (bass şi chitară electrică), Aditza (chitara, keys şi sampler) si Christie (voce), iar soundul abordat este electro îmbracat in nuanţe de soul si funk “retroelectro”, după cum îl definesc chiar ei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. vali

    luni, 17.06.2013 at 13:18

    nu pot sa creeeeed, vin moonlight breakfast la alba…..bravooooo organizatorilor!!!! abia astept.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax