Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

21 aprilie: Ziua Prieteniei dintre România și Germania

Publicat

21 aprilie: Ziua Prieteniei dintre România și Germania. Data de 21 aprilie a fost aleasă pentru instituirea acestei zile, deoarece la această dată a fost semnat în anul 1992 Tratatul între România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa.

Legea Nr. 79 privind instituirea acestei aniversări a fost adoptată de Parlamentul României și promulgată pe 4 aprilie anul acesta de către Președintele României.

Acesta reprezintă până în ziua de astăzi baza colaborării bilaterale politice, economice și culturale dintre țările noastre, după căderea Cortinei de Fier și a reunificării Germaniei.

Doamna Adriana Stănescu, Ambasadorul României în Republica Federală Germania a declarat:

„Ziua Prieteniei dintre România și Republica Federală Germania ne oferă ocazia de a sublinia importanța relațiilor bilaterale româno-germane, care se bazează pe încredere reciprocă și valori comune, precum și pe strânsul parteneriat al celor două ţări în cadrul Uniunii Europene și al NATO, pentru binele cetățenilor lor.

Este o iniţiativă foarte binevenită de a sărbători această aniversare în fiecare an, arătând publicului larg domeniile vaste ale colaborării dintre ţările noastre, a precizat Ambasada Germaniei, într-un comunicat de presă transmis Alba24.

În vremurile de astăzi, marcate de războaie și de conflicte, relațiile bilaterale româno-germane reprezintă o ancoră de stabilitate și predictibilitate.”

Dr. Peer Gebauer, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România a subliniat:

„Introducerea unei Zile a Prieteniei româno-germane este un minunat simbol pentru relațiile strânse și colaborarea bazată pe încredere dintre țările noastre.

Mulțumesc Parlamentului României, în special celor doi inițiatori, deputatului minorității germane, Ovidiu Ganț și deputatului minorității evreiești, Silviu Vexler, pentru acest extraordinar gest.

Germania și România sunt legate printr-o prietenie strânsă și un parteneriat îndelungat.

Relațiile noastre se caracterizează prin numeroase cooperări și o mare încredere reciprocă. 21 aprilie va fi de acum o zi de mare bucurie, care onorează minunata prietenie româno-germană.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax