Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

21 septembrie 2023: Ziua Internațională a Păcii, sărbătorită în contextul a zeci de conflicte deschise la nivel mondial

Publicat

Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie pentru a promova pacea și a pune accentul pe eforturile de prevenire a conflictelor și de rezolvare pașnică a acestora.

Această zi a fost stabilită în 1981 printr-o rezoluție a Adunării Generale a Națiunilor Unite și este sărbătorită în întreaga lume prin diverse activități și evenimente care promovează pacea, toleranța și înțelegerea între popoare.

Ziua Internațională a Păcii oferă o oportunitate de reflecție asupra impactului conflictelor asupra comunităților și asupra necesității de a căuta soluții pașnice pentru rezolvarea disputelor.

De asemenea, această zi încurajează dialogul și cooperarea între națiuni pentru a preveni conflictele și pentru a promova drepturile omului, justiția socială și dezarmarea.

Fiecare an are un anumit temă sau slogan pentru Ziua Internațională a Păcii, care reflectă problemele actuale legate de pace și securitate în lume.

Organizațiile, școlile și comunitățile din întreaga lume organizează evenimente precum conferințe, marșuri, activități culturale și educaționale pentru a marca această zi și pentru a contribui la promovarea păcii globale.

Ziua Păcii 2023 vine în contextul a 32 de conflicte deschise la nivel mondial. Tipurile acestor conflicte variază foarte mult.

Deși severitatea și durata acestor conflicte diferă, toate au un impact semnificativ asupra populațiilor afectate și pot duce la un număr mare de victime, precum și la crize umanitare.

Cel mai sângeros este războiul din Ucraina, invadată de țara vecină, Rusia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax