Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

22-24 noiembrie: Primul atelier „V.I.P. de ALBA”. 20 de tineri îşi vor dezvolta spiritul civic şi nivelul de orientare pe piața voluntariatului

Publicat

Centrul Județean de Voluntariat în parteneriat cu Asociația Absolvenților din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, în proiectul V.I.P. – Voluntar implicat și pregătit, prin echipa de tineri voluntari, desfășoară în perioada 22-24 noiembrie primul Atelier „V.I.P. de ALBA”.

Proiectul doreşte să creeze un mediu sustenabil, sprijinind implicarea tinerilor în cadrul dinamicii activităţilor organizaţiilor și instituțiilor, având ca scop creșterea nivelului de orientare pe piața voluntariatului a 120 de tineri cu și fără oportunități reduse, cu vârsta cuprinsă între 15-25 ani din județul Alba. Pentru a atinge acest scop s-a elaborat un set de obiective corelate cu strategia de dezvoltare a Centrului Județean de Voluntariat Alba în ceea ce privește dezvoltarea educației nonformale și a voluntariatului în comunitate și dezvoltarea socio-profesională a tinerilor pentru o integrare în societate.

Acest atelier își propune să ajute 20 de tineri să se dezvolte personal, să se autocunoască, să dezvolte abilități noi, să construiască o echipă, să își dezvolte spiritul civic. De asemenea, prin acest atelier se doreşte să se ofere metode educație nonformală, dezvoltarea sentimentului de aparteneță la grup, dezvoltarea abilităților civice și sociale, dezvotarea abilităților de comunicare și creștera gradului de autocunoaștere și inteligență emoțională.

Sesiunile atelierului de lucru vor fi structurate astfel:

1. Exerciții de cunoaștere a membrilor grupului, Reguli și Așteptări;

2. Ce este Tineret în Acțiune, Cum se poate obține o finanțare, Care sunt Acțiunile și Sub-acțiunile Programului Tineret în Acțiune;

3. Proiectul „Voluntar Implicat și Pregătit” prezentare, scop și obiective propuse, activitățile din cadrul proiectului, beneficiari.

4. De ce să facem voluntariat și de ce este nevoie de orientarea tinerilor spre voluntariat;

5. Autocunoaștere și Inteligența Emoțională (Exerciții și discuții care se vor axa pe capitolul autocunoaștere – vor fi abordate unele tehnici de psihologie a individului precum semnificația unor forme geometrice, exerciții de imaginație și explicarea acestora etc.);

6. Dezvoltare personală și Dezvoltare de grup (Vor fi abordate discuții interactive prin care participanții vor fi stimulați să participe, mai apoi se vor face jocuri care să stimuleze creativitatea, imaginația.

7. Ce este Educația Nonformală și rolul acesteia în dezvoltarea tinerilor. Participanții vor fi puși în fața unor situații inedite asupra cărora vor trebui să găsească soluții. Vor fi abordate și jocuri individuale de stimulare a inteligenției și creativității dar și exerciții de grup cu rol de dezvoltare a abilităților de lucru în echipă. Vor fi aplicate și mai multe teste de cunoaștere a locului fiecăruia în cadrul unei echipei și a rolului pe care l-ar putea ocupa într-o echipă de voluntar (Teste Belbin, McKenzey etc.)

Pentru a te înscrie trebuie să completezi formularul de pe www.vip-alba.ro

Următorul atelier în cadrul acestui proiect va avea loc în perioada 13-15 decembrie, care va avea aceeași structură și aceleași obiective. Alte patru ateliere vor mai avea loc în primele luni ale anului 2014, în Sebeș, Aiud și Alba Iulia. Atelierele de lucru se vor desfășura după același algoritm, fiind în sine o repetare și o disemnare a sesiunilor propuse în cadrul lor pentru un număr mai mare de beneficiari.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt Unviersitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax