Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

22-25 septembrie, Festivalul Internațional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna. Înscrierile pentru marele premiu de 500 de dolari se fac până la 1 septembrie

Publicat

cover_photo Festivalul Internațional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna ajunge anul acesta la cea de-a V-a ediție. Singur eveniment de acest gen din România va avea loc în perioada 22-25 septembrie, iar cei interesați să își prezinte producțiile se mai pot înscrie până la data de 1 septembrie. 

Festivalul Internațional de Film Etnografic – FIFE – Zlatna este un eveniment anual, competitiv, organizat de Primăria și Consiliul Local al orașului Zlatna, care își propune să promoveze cultura și tradițiile naționale, să descopere noi talente și să încurajeze schimburile culturale cu alte țări. Festivalul este deschis tuturor cineaștilor profesioniști sau amatori ale căror producții au un caracter etnografic.

Evenimentul va avea loc anul acesta în perioada 22-25 septembrie, iar cei care încă nu au reușit să-și trimită producțiile o pot face până la data de 1 septembrie.

Se pot înscrie filme documentare pe teme etnografice, fără restricții de durată, indiferent ca au mai participat sau nu la alte festivaluri.

Filmele trebuie să aibă calități cinematografice, implicație artistică și o puternică prezența a punctului de vedere al realizatorului, atât în forma, cât și în conținut. Sunt apreciate în mod special documentarele creative şi filmele de autor, care pun accent pe modul de abordare al originii, modului de viață, culturii și obiceiurile comunităților sau popoarelor.

Filmele înscrise în edițiile anterioare ale FIFE Zlatna, indiferent ca au fost sau nu premiate, nu vor mai fi acceptate în competiție.

Jurizarea va fi făcută de profesioniști în domeniul cinematografiei, etnologi și specialiști în etnografie. Alături de aceștia se vor afla reprezentanți ai autorităților locale/ județene. Toate filmele acceptate la jurizare vor fi anuntațe și pe site-ul festivalului.

Principalul criteriu de jurizare va fi apartenența filmului la genul etnografic. Se va tine cont de raportul dintre tema, concepția vizuală și realizare. Deciziile juriului sunt definitive și nu pot fi contestate, potrivit regulamentului.

Filmele nominalizate în urma selecției vor fi proiectate pe parcursul festivalului în locațiile stabilite de organizatori. În data de 24 septembrie vor fi anunțați câștigătorii și va avea loc festivitatea de premiere.

Câștigătorul Trofeului Festivalului va primi un premiu de 500 de dolari.

Cei interesați să participe la festival se pot înscrie AICI. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax