Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

22 aprilie: Actorul Dan Bordeianu joacă la Alba Iulia în piesa de teatru „Interviu”

Publicat

În data de 22 aprilie, începând cu ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, Dan Bordeianu şi Diana Roman vor susține o nouă reprezentație în cadrul turneului maraton al piesei de teatru „Interviu”. Piesa aduce în prim plan dialogul protagoniştilor, când înţepător şi brutal, când sensibil sau superficial, care ajunge să releve cele mai ascunse secrete ale celor două personaje.

Prețul unui bilet este de 30 lei, iar cei care doresc să cumpere se pot adresa casei de bilete a sălii de spectacol. Piesa de teatru este pusă în scenă pentru prima dată în România, de către Bogdan Dumitrescu,regizor, scenarist și producător, cunoscut publicului pentru numeroasele sale seriale de televiziune. ”Interviu” este o piesă a regizorului olandez Theo van Gogh, ecranizată ultima dată în 2007 (cu Sienna Miller şi Steve Buscemi în rolurile principale).

În teorie, cele două personaje aplică umrătoarea tactică, unul ştie să joace teatru, celălalt să pună întrebări. Singurul judecător al situaţiei va fi publicul, care va decide dacă între protagonişti se naşte un război ce trebuie câştigat prin orice mijloace sau o poveste de dragoste cu năbădăi, care se înfiripă timid. Publicul este provocat sa aibă răbdare şi să înţeleagă jocul psihologic al Interviului.

Piesa „este o poveste incitantă, vie, care nu lasă spectatorii să se plictisească, iar povestea este spusă de doi actori minunaţi şi dirijată de un regizor talentat şi priceput. Pe Bogdan îl știu de multă vreme, am colaborat inclusiv pe platoruile de filmare și am încredere în flerul lui regizoral, în intuiția fină cu care își cunoaște actorii și le pune în valoare atuurile. Are un talent extraordinar de a-și provoca actorii să se identifice încă din primele momente, atât de firesc, cu personajele lor, încât piesa de teatru capătă naturalețe și originalitate, se umple de…viață!” a precizat actorul, Dan Bordeianu.

Primele spectacole ale turneului au avut loc în Făgăraș și Dej, și vor continua în această primă parte a turneului la Topliţa (23 aprilie). Lansarea oficială a piesei va avea loc în luna mai, la teatrul Godot din Bucureşti,spectacolul urmând a se juca, în continuare, în alte aproximativ 20 de oraşe din ţară, până în luna noiembrie a acestui an, astfel încât piesa să fie accesibilă unui număr cât mai mare de spectatori. Proiectul prevede organizarea de turnee şi la Sibiu, Târgu Mureş, Târnăveni, Bistriţa, Ploieşti, Câmpina, Brasov, Piteşti, Brăila, Galaţi, Bacău, Piatra-Neamţ, Cluj, Iaşi, Craiova, Târgu-Jiu, Turnu Severin, Slatina, Suceava, Timişoara, Arad, Oradea şi Deva.

Camelia TOMA

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax