Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

23-24 iunie: „IA mea, mândrIA mea!” – sărbătoarea Iei, la Sebeș și Petrești. Programul evenimentului

Publicat

Cel mai frumos simbol al portului tradițional românesc, ia noastră strămoșească, cea care ne-a dus faima în lumea mare, este în centrul sărbătorii de Sânziene. „IA mea, mândrIA mea!” este evenimentul care se va derula în zilele de 23 și 24 iunie 2021, la Sebeș și la Petrești, în organizarea Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, într-un parteneriat cu administrația publică locală, școlile din municipiu și o parte din asociațiile care derulează activități în domeniul educației.

Miercuri, 23 iunie, de la ora 11:00, în Parcul Tineretului din Sebeș, vor da emoție acestei sărbători: Ansamblul Folcloric „Felician Fărcașiu” și Școala de muzică „DoReMi”, două proiecte susținute de Centrul Cultural „L. Blaga” Sebeș, coordonate de Alexandra și Adrian Pamfilie, solista de muzică populară Alina Andrei, grupul de muzică tradițională rromani „GI ROMANO” de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș, pregătit de Margareta Iancu, invitați de la Clubul Copiilor Sebeș.

„Vom privi cu nostalgie către „Copilăria de altădată”, reflectată într-o expoziție de obiecte și jucării din satul tradițional, pregătită cu mult suflet de muzeograful Carmina Maior.

Vor fi alături de noi, cu expoziția de artă tradițională românească, „Ia, simbol tradițional”, Mariana și Dori Susan.

Ne vom bucura de revederea cu tinerii de la Centrul Ocupațional pentru Persoanele cu Dizabilități al Asociației Diakoniewerk International, care au pregătit, cu mult entuziasm, obiecte decorative”, au transmis reprezentanții Primăriei Sebeș.

Toți participanții la eveniment vor descoperi simbolistica Iei, a Sânzienelor și vor decora ii de poveste la atelierul de lectură și creație „Din mândrIE, coloreaz-o IE!”.

Joi, 24 iunie, începând cu ora 11:30, în curtea Bisericii Ortodoxe din Petrești, vor răsuna acordurile inspirate de cântecul tradițional românesc ale Fanfarei din Petrești, care va lansa și un compact disc cu prilejul acestei sărbători.

Cele două expoziții de artă tradițională românească – „Copilăria de altădată” și „Ia, simbol tradițional”, precum și expoziția cu vânzare a tinerilor de la  Centrul Ocupațional pentru Persoanele cu Dizabilități al Asociației Diakoniewerk International, vor fi prezente și la Petrești, în zi de mare sărbătoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax