Connect with us
Publicitate

CUGIR

23 de cazuri active de COVID-19, la Cugir. 7 cazuri noi și un DECES, în ultima săptămână. RECOMANDĂRI pentru locuitorii orașului

Publicat

La nivelul orașului Cugir sunt în prezent 23 de cazuri active de COVID-19, potrivit Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Șapte dintre acestea au fost confirmate în ultima săptămână. De asemenea, o persoană infectată cu virusul Sars-Cov-2, cu boli preexistente, a decedat în cursul zilei de joi.

Dintre persoanele active, 8 sunt internate la Spitalul Orășenesc Cugir, 3 la Spitalul din Alba Iulia și 12 sunt la domiciliu. Tot în ultima săptămănă s-au vindecat un număr de 5 persoane.

Autoritățile locale realizează de două ori pe săptămână acțiuni de dezinfectare a blocurilor în care locuiesc persoanele depistate pozitiv și contacții lor direcți. Totodată, au fost alimentate cu dezinfectanți dipsenserele montate anterior la intarea în scările de bloc, actiunea continuând pe încă două străzi rămase. Din păcate, s-a constatat că dispenserele din 20 de scări au fost vandalizate sau au dispărut, deși toate aceste locați au acces controlat, fiind dotate cu interfoane. Astfel de comportamente sunt considerate contravenții și se pedepsesc conform legii.

Citește și O tânără însărcinată, din comuna Cetatea de Baltă, infectată cu noul coronavirus, a DECEDAT la Spitalul din Alba Iulia

Recomandări pentru cetățenii orașului

CLSU face apel la oamenii din Cugir ca în această perioadă în care se constată o creștere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus să respecte cu multă strictețe măsurile de protecție și de distanțare fizică.

Comitetul recomandă purtarea măștii inclusiv în spațiile publice deschise cum ar fi piețe, târguri și stații de autobuz.

Totodată, autoritățile fac apel la persoanele care se întorc din concedii petrecute în țară sau străinătate, să dea dovadă de multă responsabilitate și grijă față de sănătatea celor din jur, luând toate măsurile de protecție care se impun.

„Modul în care Cugirul va depăși acest pericol epidemiologic depinde de fiecare locuitor în parte. Așadar, să fim atenți la igienă, să păstrăm distanța fizică, însă să dovedim că suntem mai apropiați ca oricând prin preocuparea pe care o manifestăm pentru cei din jurul nostru”, au transmis reprezentanții administrației locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax