Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

23 octombrie: Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Mucenic şi Apostol Iacob

Publicat

iacobÎn fiecare an, pe 23 octombrie, Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Sfinţit Mucenic şi Apostol Iacob, ruda Domnului. Iacob a fost unul dintre cei patru fraţi, Iacob, Iosif, Simon şi Iuda, fii ai lui Cleopa şi ai Mariei, verişoară a Născătoarei de Dumnezeu, Fecioara Maria. 

Pe Iacob îl chema Iacob al lui Alfeu deoarece tatăl sau, Cleopa, purta şi acest nume. Iar pentru a putea fi deosebit de Iacob, fiul Salomeei şi al lui Zevedeu, acesta mai este cunoscut şi sub denumirea de „Iacob cel mic”. Astfel, Sfântul Apostol Iacob îl văzu pe Domnul Iisus Hristos Înviat.

Mai mult, acesta era încredinţat de învierea morţilor, fapt combătut de saduchei, motiv pentru care aceştia îl urau. La conducerea acestora se află Ana cel tânăr, fiul al arhiereului Ana, personaj care luptase din toţi rărunchii pentru răstignirea Mântuitorului. În anul 62, pe când Sfintele Paşti erau sărbătorite, saducheii se folosesc de faptul că noul procurator, Albin, care a fost numit în locul lui Festus, cel care murise, nu ajunsese încă pentru a-şi lua slujba în primire şi plănuiesc să îl omoare pe Sfântul Apostol Iacob, scrie calendarulortodox.ro

Potrivit istoricului Eusebiu de Cezareea, episcopul Ierusalimului se urcă pe cea mai înaltă platforma a templului de unde îndemna poporul să renunţe la credinţă în Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Totuşi, Iacob, rudă Domnului mărturiseşte cu şi mai multă tărie credinţă în Mântuitorul nostru, motiv pentru care este aruncat de la acea înălţime mare. Totuşi, acesta nu muri pe loc, apucând să se roage la bunul Dumnezeu spunând: „Doamne, iartă-le lor păcatul acesta, că nu ştiu ce fac”. Un fiu al lui Rehav, care era şi preot, îi ia apărarea sfântului, însă târziu, dat fiind faptul că un păgân din mulţime apucă să îl lovească în cap pe Sfântul Apostol Iacob, care îşi dă sufletul în mâinile bunului Dumnezeu.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax