Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

24-25 iunie: Exercițiu de simulare a producerii de inundații, pe râul Târnava Mică, în Alba

Publicat

Administraţia Bazinală de Apă Mureş organizează şi desfăşoară în perioada 24 – 27 iunie, în judeţele Alba şi Arad, a acţiune de simulare a producerii de inundaţii şi accidente la construcţii hidrotehnice, în vederea verificării modului de funcţionare a fluxului informaţional – decizional (meteorologic şi hidrologic) de avertizare – alarmare a populaţiei şi a modului în care deţinătorii de lucrări şi responsabilii pe probleme de apărare împotriva inundaţiilor la nivel local cunosc procedurile pentru managementul riscului la inundaţii. 

Perioadele de desfăşurare şi locaţiile exerciţiilor vor fi:

  • 24 – 25 iunie – județul Alba – râul Târnava Mică, zona UAT Cetatea de Baltă (loc. Cetatea de Baltă), UAT Jidvei (loc. Căpâlna de Jos, Jidvei), UAT Șona (loc. Sânmiclăuș, Lunca Târnavei, Șona)
  • 25-27 iunie – județul Arad – râul Mureș, pârâul Pietriș și pârâul Troaș, zona UAT Pietriș, UAT Săvârșin, UAT Bârzava (loc. Lalașinț)

În cadrul exerciţiilor de simulare se vor verifica:

  • modul de conlucrare a structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii: Admistraţia Naţională de Meteorologie – Centrele Meteorologice Regionale Transilvania-Sud si Banat – Crișana, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor, Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Apelor şi Pădurilor, Administraţia Naţională „Apele Române”, Administraţia Bazinală de Apă Mureș şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Alba și Arad, Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă Alba și Arad și Grupurile de Suport Tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă „Unirea” al județului Alba și „Vasile Goldiș” al județului Arad – Centrele Operaţionale, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă Cetatea de Baltă, Jidvei, Șona (AB) și Pietriș, Săvârșin, Bârzava (AR)
  • modul în care administraţia publică locală cunoaşte procedurile elaborate pentru managementul riscului la inundaţii.

Potrivit directorului Administrației Bazinale de Apă Mureș, ing. Cristian Bratanovici, informaţiile şi avertizările difuzate pe timpul exerciţiului vor purta menţiunea: „Atenţie! Acesta este un exerciţiu de Simulare. Datele nu corespund realităţii.”

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax