Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: 24 de străzi din centrul municipiului Alba Iulia intră în reparaţie

Publicat

Primăria Alba Iulia a anunţat joi, 7 octombrie, demararea lucrărilor de reabilitare la 24 de străzi din  municipiul Alba Iulia. Proiectul, ce se ridică la suma de aproximativ 8 milioane de euro, face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, iar repararea străzilor va fi realizată de firmele „Diferit” SRL Cluj Napoca şi ” Elis” SRL Petreşti.

„Mâine (n.r. vineri, 8 octombrie) se va semna contractul de execuţie, iar astăzi (n.r. joi, 7 octombrie) a fost ultima zi în care au mai putut fi depuse contestaţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer. Din suma totală de 8 milioane de euro, aproape 28 milioane de lei sunt alocaţi din fonduri europene obţinute prin programul de dezvoltare regională. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru reparaţii capitale la numai puţin de 12,5 kilometri de drum, din centrul vechi al oraşului.

Dacă relaţiile dintre „Elis” Petreşti şi administraţia locală sunt deja cunoscute opiniei publice, la „Diferit” SRL Cluj sunt acţionari Nicolae Petri – cu 75% – şi Daniela Denisa Petri – 25%. Nicolae Petri este un fost angajat al RADP Cluj, iar cel mai important proiect realizat de firma clujeană în perioada 2004-2007 a fost modernizarea zonei Piaţa Cipariu din Cluj Napoca. Începând din 2008, „Diferit” SRL deţine, potrivit ziarului Ziua de Cluj, cvasi-monopol pe lucrările de întreţinere a străzilor din municipiul de pe Someş.

Firma respectivă a contractat lucrări de peste 188 milioane de lei,  ceea ce reprezintă o pondere de 83% din valoarea  tuturor lucrărilor de întreţinere la străzi, pe un an. Municipiul Cluj este condus de Sorin Apostu- PDL.[media id=19 width=320 height=240]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax