Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

24 iunie: Ziua Universală a IEI, sărbătorită la Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud. Programul evenimentului

Publicat

Cu ocazia Zilei Universale a Iei, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba organizează vineri la Abrud un eveniment cultural realizat împreună cu Primăria locală.

Astfel, de la ora 11.00, în Sala Atelier a Liceului „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud, va avea loc activitatea „Ziua Universală a Iei – Poartă IE cu mândrIE”.

În cadrul acestui eveniment, se vor desfășura mai multe ateliere de valorificare a culturii tradiționale, pregătite alături de  Primăria Municipiului Alba Iulia, prin Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” Alba Iulia, Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, Școala Gimnazială Daia Română, Biblioteca Comunală Daia Română și Biblioteca Comunală Sohodol.

Din program amintim:

  • prezentarea proiectului „Ziua Universală a Iei”, tema anului 2022: „Apreciere și Recunoaștere”;
  • prezentarea cărților „Lumină la plural”, realizatori: Cornel P. Comșa, Ion Lopădeanu Aiudeanu, în colaborare cu Gheorghe Albu, Marinela Baba și Tamaș Arpad și „Oameni din Munții Apuseni”, de Ion Mărgineanu;
  • „Când vii bade-n șezătoare”, atelier de cusut susținut de membrele atelierului „Alba coase ie”, de la Centrul de Resurse „Academia Doamnelor”, coordonat de Ana Comșa.

Vor avea loc și momentele muzicale, de joc popular tradițional și de teatru de inspirație folclorică:

  • Corul „Flori de mai”, de la Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, dirijor prof. Cristina Florea, acompaniază la pian prof. Elena Beșliu
  • Grupul vocal „Țarina” al Cuprumin Abrud
  • Ansamblul de dansuri populare „Brădeana” din Sohodol, coregraf Oana Joldeș
  • grupul de elevi din Daia Română, coordonați de prof. Schiau Elena și bibliotecar Sinefta Cibu,  teatrul popular „Lodovica și Indrei”.

Evenimentul de vineri, organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în cadrul proiectului 3.22 RomânIA tradițională, va fi moderat de Daniela Floroian, se arată într-un comunicat.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax