Connect with us
Publicitate

BLAJ

25-26 martie: Sărbătoarea Mierii, la Blaj. Târg cu vânzare, conferințe pe teme apicole, spectacol folcloric și concert. PROGRAM

Publicat

Municipiul Blaj găzduiește, în perioada 25 – 26 martie 2023, „Sărbătoarea Mierii”, cel mai mare târg apicol din România, eveniment care cuprinde conferințe pe teme de apicultură, expoziții de produse și utilaje apicole, precum și evenimente culturale deosebite.

„Sărbătoarea Mierii” va debuta, sâmbătă, 25 martie 2023, la ora 9:00, în Piața 1848 din municipiul Blaj, unde va fi deschis târgul expozițional de miere și produse apicole, respectiv utilaje și echipamente folosite în apicultură.

Pe parcursul zilei, în program sunt incluse conferințe pe teme apicole, ateliere practice pentru apicultori, dar și pentru copii, precum și concerte în aer liber de folclor și muzică ușoară.

Astfel, la ora 15:00, pe scena amplasată în aer liber, va avea loc un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba, dirijor Alexandru Pal,  alături de soliștii vocali Roxana Reche, Dorina Narița, Floricica Moga și Nicolae Plută. În program vor evolua și Ansamblul Folcloric „Strugurelul” din Valea Lungă, coregraf Vasile Stoia, soliști vocali: Cristina Căpâlnean și Alexandra Băcilă, Ansamblul Folcloric „Mugurașii” din Cergău și Grupul vocal tradițional „Sâncelenii” din Sâncel, precum și soliștii vocali: Daria Costea și Maria Borcea.

De la ora 18:30, programul artistic va continua cu un spectacol de muzică ușoară și dans. Pe scenă vor urca tinerele interprete Maria Imbre, Patricia Vodă, Georgiana Zbutea, Flavia Triff și Alexandra Sășcudean, dar și trupele de dansuri antice și moderne coordonate de către Octavia Oprea.

Prima zi a „Sărbătorii Mierii” se va încheia cu un concert live susținut de formația Bere Gratis.

În cea de-a doua zi a evenimentului, duminică, 26 martie 2023, sunt programate, pe lângă expoziția de produse și utilaje apicole, un spectacol de teatru de păpuși, în Palatul Cultural din Blaj, și un spectacol interactiv de zumba pentru copii.

„Sărbătoarea Mierii” reunește, și în acest an, participanți atât din țară, cât și din străinătate. Evenimentul este un proiect derulat de compania apicolă APIDAVA, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Blaj și Centrul de Cultură „Augustin Bena”, cu sprijinul Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax