Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

25 februarie: Termen pentru depunerea la Fisc a Declaraţiilor informative 392 şi 393, privind TVA

Publicat

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba informează contribuabilii asupra unor obligaţii declarative anuale privind TVA, cu termen limită de depunere în 25 februarie 2014, inclusiv. Declaraţiile se depun pe suport hârtie şi electronic, la registratura autorităţii fiscale competente sau prin poştă.

Citește și CALENDARUL OBLIGAŢIILOR FISCALE pe luna MARTIE 2014. Declarații de mențiuni, situații, formulare și plăți

Persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie 2013, erau înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispoziţiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a căror cifră de afaceri, efectiv realizată la acea dată este inferioară sumei de 220.000 lei au obligaţia să depună Formularul 392A “Declaraţia informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul 2013”.

Nu se depune Formularul 392A dacă persoanele impozabile nu au desfăşurat livrări de bunuri şi prestări de servicii în anul 2013, în interiorul ţării.

Persoanele impozabile care la data de 31 decembrie 2013 nu erau înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispoziţiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a căror cifră de afaceri realizată la acea dată, excluzând veniturile obţinute din vânzarea de bilete de transport internaţional rutier de persoane este inferioară sumei de 220.000 de lei au obligaţia să depună Formularul 392B “Declaraţie informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile efectuate în anul 2013”.

Nu se depune Formularul 392B dacă persoanele impozabile nu au desfăşurat livrări de bunuri şi prestări de servicii în anul 2013, în interiorul ţării şi /sau achiziţii efectuate în ţară.

Persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care realizează operaţiuni scutite fără drept de deducere cu excepţia celor prevăzute în mod expres în lege nu au obligaţia depunerii Formularului 392B.

Persoanele impozabile care la data de 31 decembrie 2013 erau înregistrate în scopuri de TVA, potrivit art. 153 din Codul fiscal, care, în cursul anului precedent au prestat servicii de transport rutier international de persoane, cu locul de plecare din România au obligaţia să depună Formularul 393 “Declaraţie informativă privind veniturile obţinute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier internaţional de persoane, cu locul de plecare din România în anul….”.

Termenul de depunere a acestor formulare pentru anul fiscal 2013 este până la data de 25 februarie 2014, inclusiv.

Aceste declaraţii în format hârtie, însoţite de formatul electronic se depun la registratura organului fiscal competent sau la poştă, prin scrisoare recomandată.

Formatul electronic se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice, pus la dispoziţie, gratuit, de unităţile fiscale sau care poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală secţiunea Asistenţă contribuabili/ Formulare şi programe utile/ Declaraţii fiscale/ Declaraţia informativă 392/393 (pentru an 2013).

Modelul şi conţinutul formularelor 392A, 392B, 393 precum şi instrucţiunile de completare a acestora sunt reglementate prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală  nr. 93/2014.

Informaţii detaliate se pot obţine de la compartimentul Servicii pentru Contribuabili al AJFP Alba, tel. 0258-819825 şi birourile pentru asistenţa contribuabililor din cadrul administraţiilor judeţene ale finanţelor publice.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax