Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

25 februarie, Ziua Pontonierilor. Batalionul 136 Geniu ”Apulum” din Alba Iulia a organizat simpozion şi competiţii sportive

Publicat

pontonieri Ziua Pontonierilor este sărbătorită în fiecare an la data de 25 februarie, fiind una dintre specialităţile de bază ale Armei Geniu. Cu această ocazie, Batalionul 136 Geniu ”Apulum” din Alba Iulia a organizat un simpozion dedicat aniversării a 150 de ani de la înființarea acestei specialități, dar şi activităţi sportive.

Cu acest prilej, geniștii își exprimă aprecierea şi admiraţia faţă de îndelungata şi responsabila contribuţie a pontonierilor la înfăptuirea şi apărarea idealurilor naţionale, transmit reprezentanţii unităţii militare din Alba Iulia.

“De-a lungul celor 150 de ani de existenţă, pontonierii militari au slujit spaţiul românesc cu viaţa şi dragostea de ţară, cu inteligenţa şi curajul de a fi şi a rămâne cei mai buni. Pe timp de război, pontonierii şi-au făcut pe deplin datoria în lupta pentru vetrele şi altarele româneşti, presărând cu pietre de granit arealul luptelor lor din Crimeea până în centrul Europei”, potrivit sursei citate.

Printre unitățile care încă păstrează elemente de pontonierie și care totodată pot executa misiuni de amenajare și deservire a podurilor de pontoane se regăsesc Batalionul 136 Geniu ”Apulum” din Alba Iulia, Batalionul 72 Geniu ”Matei Basarab” din Brăila și Batalionul 52 Geniu ”Tisa” din Satu Mare.

Ziua Pontonierilor a fost marcată de către geniștii din cetate printr-un simpozion dedicat aniversării a 150 de ani de la înființarea acestei specialități, la care a participat întregul personal. De asemenea, au fost organizate concursuri sportive de alergare, tenis de masă și șah, în urma cărora câștigătorii au primit diplome și felicitări din partea echipei de comandă a batalionului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax