Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

25% în plus la salariu timp de cinci ani. Profesorii din județul Alba care vor primi gradații de merit

Publicat

În judeţul Alba 122 de cadre didactice au fost selectate la concursul pentru acordarea gradaţiei de merit. ISJ Alba a publicat lista profesorilor cu punctajul de gradaţie obţinut înainte de contestaţii. Numărul maxim de gradaţii care pot fi acordate se calculează astfel, din numărul stabilit prin aplicarea de 16% din totalul posturilor didactice existente la nivelul inspectoratului şi se scade numărul de gradaţii acordate personalului didactic, aflate în plată. Gradaţia de merit are o valoare de 25% din salariu și se acordă pentru o perioadă de 5 ani. În perioada 20-21 mai se depun contestații asupra punctajului primit.

Din 22 și până în 26 mai se soluționează contestațiile de către comisia de contestații. Validarea rezultatelor finale ale concursului de către consiliul de administrație al inspectoratului școlar și afișarea acestora la inspectorate se face în perioada 27 -28 mai. În 11 august, Ministerul Educației va emite ordinul în vederea acordării gradației de merit cadrelor didactice.

Acordarea gradației de merit se face în funcție de anumite criterii, precum cel al activităților complexe cu valoare instructiv educativă în pondere de 80%, privind performanțe deosebite în inovarea didactică în pondere de 10%, participarea la proiecte în pondere de 5% și contribuția la dezvoltarea instituțională în pondere de 5%.

Potrivit Metodologiei şi criteriilor privind acordarea gradaţiei de merit în anul şcolar 2013-2014, beneficiarii gradaţiei vor primi 25% în plus la salariu pentru o perioadă de 5 ani.

În județul Alba potrivit tabelului nominal care cuprinde punctajele candidaților la concursul de acordare a gradațiilor de merit sunt 122 de cadre didactice selectate, dar se mai pot depune contestații până miercuri. Cel mai mare punctaj de 287,75 a fost obținut de Simona Loreta Aftenie, profesor la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dan

    miercuri, 21.05.2014 at 11:49

    Observ pe lista mai multe sotii de directori si mai multi inspectori scolari . Corectitudinea acestor liste lasa de dorit, dar traim in Romania.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax