Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

25 iulie: Adormirea Sfintei Ana – mama Maicii Domnului. Moaștele bunicii lui Isus Hristos au fost aduse în județul Alba

Publicat

sfant

Calendar Ortodox- IULIE 2023: Pe 25 iulie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Sfânta Ana era bunica Mântuitorului Iisus Hristos. Aceasta provenea din neamul lui Levi şi era cel mai mic copil al Preotului Matan şi al soţiei acestuia, Maria.

Celelalte două fete se numeau Maria şi Sovi. Maria s-a căsătorit la Betleem şi a născut-o pe Salomi, în timp ce Sovi s-a căsătorit şi ea la Betleem şi a dat naştere unei fete pe nume Elisabeta, mama Sfântului Ioan Botezătorul.

Ana l-a luat de soţ pe Ioachim din Galileia şi a dat naştere Maicii Domnului, Prea Sfantei Fecioare Maria, Născătoarei de Dumnezeu Fecioară. Astfel, Elisabeta, Salomea şi Maica Domnului erau verişoare, iar Mântuitorul era verişor de gradul doi cu Sfântul Ioan Botezătorul.

Calendar ortodox 25 iulie 2023. Sărbătoare de Adormirea Sfintei Ana

La vârsta de 69 de ani, trece în nefiinţă şi Dumnezeu o ia alături de el în Ceruri. Conform Tradiţiei Bisericeşti, Fecioara Maria îşi pierduse ambii părinţi încă de când avea doar 11 ani şi era la Templu.

O altă sărbătoare închinată Sfintei Ana este pe 9 septembrie, atunci când creştinii ortodocşi şi Biserica Ortodoxă prăznuiesc naşterea acesteia.

Moaștele Sfintei Ana au fost aduse, din Tara Sfânta în Constantinopol, în anul 710, acestea fiind păstrate în biserica în Biserica Sfânta Sofia, până în anul 1333. Prăznuirea sfintei, în întreaga Biserica Ortodoxa, se face în ziua de 9 septembrie, imediat după Nașterea Maicii Domnului.

Moaștele Sfintei Ana aduse în Alba în 24-27 iulie 2023.

Moaștele Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, vor fi aduse în Alba, în data de 24 iulie 2023 și vor fi depuse pentru vizitare si închinare la lăcaşuri de cult greco-catolice şi ortodoxe.

Înainte de a ajunge în lăcaşurile ortodoxe amintite mai sus, relicva Sfintei Ana va putea fi venerată timp de câteva ore în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj.

de la Blaj, relicva Sfintei Ana va fi depusă pentru închinare la Schitul din localitatea Găbud, apoi mutată la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia, iar mai apoi la Mănăstirea Oașa, unde va sta până în data de 26 iulie.

În 25 iulie este Adormirea Sfintei și Dreptei Ana, ocrotitoarea bisericii mari a Schitului de la Găbud, iar în 27 iulie, sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, unul din ocrotitorii Mănăstirii Oașa.

Rugăciune puternică către Sfânta Ana

„Într-un moment de durere, Sfantă Ana, mama Sfintei Fecioare Maria, eu vin acum la tine cu speranţa că mă vei ajuta şi cu inima plină de veneraţie. Tu eşti o făptură preiubită de credincioşi, şi mai ales de femei, pentru că, datorită sfinţeniei vieţii tale ai fost aleasă de Dumnezeu să fii vrednică, să fii mama Sfintei Fecioare Maria, care este binecuvântată între toate femeile şi Născătoare de Dumnezeu.

Plini de încredere şi de veneraţie pentru minunatele haruri pe care le-ai primit, te rog, o, milostivă Sfântă Ana, să binevoieşti a mă primi în grupul celor pe care-i ocroteşti în mod deosebit. Ia-mă sub puternica ta pază şi dobândeşte-mi de la Dumnezeu harul să pot avea o căsnicie fericită, până la adânci bătrâneţe, să am copii şi să mă aperi de necazul nerodirii. Ajută-mă să mă bucur de acele virtuţi cu care tu ai fost înzestrată din plin.

Ajută-mă să-mi recunosc greşelile, să le plâng cu amar, să am o iubire înflăcărată faţă de Iisus şi de Maria şi să pot fi de folos semenilor necăjiţi din prejma mea. Vreau să pot dărui şi eu săracilor aşa cum ai făcut tu şi blândul Ioachim, soţul tău.

Fereşte-mă în viaţă Prea Sfântă Ana de orice primejdie trupească şi sufletească şi să fii lângă mine în clipele de boală, de necaz şi de primejdie, până la sfârşitul vieţii mele.

Cu ajutorul tău vreau să ajung la cer, unde s-o pot lăuda împreună cu tine, pe Fecioara Maria, fiica ta.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax