Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

25 iunie: Ziua televizorului color. Pas major în evoluția televiziunii, cu efecte profunde asupra industriei media

Publicat

25 iunie: Ziua televizorului color este sărbătorită în fiecare an la această dată. Televiziunea în culori reprezintă un lucru pe care cei mai tineri dintre noi îl consideră de la sine înțeles în zilele noastre, dar nu a fost întotdeauna așa.

Transmisiunea în culori reprezintă un pas major în evoluția televiziunii, cu efecte profunde asupra industriei media și asupra modului în care oamenii din întreaga lume consumă și interacționează cu informațiile și divertismentul.

Primele programe de televiziune pe care le-am văzut erau în alb-negru și acesta era singurul mod în care le puteam viziona. În România, televizorul alb-negru în casele românilor s-a perpetuat până în anii 90.

În alte părți însă, televiziunea color a devenit standardul încă din anii 60-70.

25 iunie: Ziua televizorului color

Acest eveniment comemorează nașterea televiziunii color și rolul pe care aceasta l-a jucat în cultura noastră încă de la începuturile sale.

Dezvoltarea sistemelor de televiziune complet colorate a schimbat pentru totdeauna fața televiziunii, iar lumea televiziunii, așa cum o știm, avea să fie considerabil diferită.

Chiar dacă fabricarea lor era mult mai dificilă, numeroși inovatori din întreaga lume au muncit din greu pentru a dezvolta un astfel de gadget care să permită milioanelor de oameni să vadă emisiuni fără fir reproduse în culori vii.

Astfel de încercări au început în stadiul experimental la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Primul prototip a apărut în 1928, emisiunile publice în 1940, iar edispariția transmisiunilor alb-negru a început la mijlocul anilor ’70.

În urma succesului extraordinar al televiziunii alb-negru în Statele Unite, cercetătorii de la CBS, sub conducerea lui Peter Goldmark, au aprobat un sistem mecanic de televiziune greu și masiv în 1950, prima transmisie color având loc în luna iunie a anului următor.

Din cauza costului ridicat al televizoarelor color și a cantității limitate de materiale de televiziune color disponibile, televizoarele alb-negru au rămas populare până la mijlocul anilor 1960, chiar dacă multe posturi de televiziune americane au început să emită în culori încă din 1954.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax