Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

25 martie: Ziua Poliției Române sărbătorită la Alba Iulia. Întâlnire cu trupele SAS, poliție rutieră și câini de intervenție

Publicat

Ziua Poliției Române va fi sărbătorită la Alba Iulia, luni 25 martie. În acest sens, în Piața Cetății vor fi organizate mai activități interactive. 

Cei prezenți vor putea afla și vedea ce arme folosesc trupele SAS sau cum arată o trusă a criminaliștilor. De asemenea aceștia se vor întâlni și cu echipajele care au parteneri câini de intervenție. 

De la eveniment nu vor lipsi polițiștii rutieri cu autospeciale de intervenție, dar materiale informative referitoare la normele de siguranță rutieră.

Luni, 25 martie, începând cu ora 10,00, în Piața Cetății din Alba Iulia, vor avea loc activități demonstrative și vor fi expusese mijloace de intervenție. La aceste activități sunt invitați să participe toți cei interesați să interacționeze cu polițiștii.

Festivitatea aniversară va avea loc, luni 25 martie, la Muzeul Principia din Alba Iulia, prilej cu care, în prezența invitaților, vor fi prezentate avansările în gradul profesional următor și vor fi acordate diplome și distincții polițiștilor care au dat dovadă de curaj deosebit sau au contribuit la salvarea de vieți omenești, au transmis oamenii legii.

Caravana promovării profesiei de polițist, prezentă în mai multe școli și licee

Caravana promovării profesiei de polițist va fi prezentă în unități de învățământ din Cugir și Aiud, iar activitățile vor fi susținute de polițiști de la Serviciul Pentru Acțiuni Speciale, prevenire, siguranță școlară, ordine publică și rutieră.

În cadrul proiectului, intitulat „Polițist pentru o zi”, care a ajuns la ce-a de-a treia ediție, miercuri 20 martie, 20 de liceeni, care își doresc să îmbrățișeze cariera de polițist, vor avea parte de o experiență specială alături de polițiști de la siguranță școlară, ordine publică, rutieră, investigații criminale și criminalistic.

Programul va fi completat cu un antrenament fizic care va fi realizat de polițiștii  Biroului Pregătire Profesională, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax